Najhororovejšie filmové auto v Československu oslavuje: Pozrite sa, ako pilo krv jeho vodičom! (VIDEO)

Možno si na neho spomínate. Príbeh tajomného auta, ktorého sa báli aj dospelí. Nejazdilo totiž na benzín, ale na ľudskú krv. Tento mesiac film oslávi svoje 34. výročie od svojej premiéry a stále je pritom pozerateľný. Okrem parádne ponurej atmosféry, aj kvôli hlavnému hrdinovi, upírskemu športiaku.
Vydané  Text: 
Auto Ferat vyrobili škodovkári v Mladej Boleslavi na objednávku českého Barrandova. Ferat je upravený model Škody 724 Super Sport z roku 1971.
Nikdy sa ho nevyrobilo viac, ako iba jeden kus. Išlo o akési biologické, živé auto, ktoré vás prekvapilo, keď sa otvorila jeho kapota.
Tým, že bolo celé temno čierne a ešte aj sklá malo zatmavené, vzbudzovalo nechuť vôbec doň nastúpiť. Živilo sa totiž vodičovou krvou. Režisér Juraj Herz sa s filmom skutočne pohral. Kto ho nevidel, určite si ho zamiluje, hoci bol nakrútený ešte v minulom storočí.
A kde nakoniec skončilo upírske auto? V škodovkárskom múzeu a údajne tam všetkých dobre provokuje doteraz! Len odvážlivec má chuť doň nastúpiť… **Pozrite si úryvok z tohto hororového československé filmu [TU](https://www.youtube.com/watch?v=JIWuguI9apc)** *Zdroj: idnes.cz, Autobild, Boleslavský denník*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.