Mercedes je na Slovensku už 27 rokov. Začínal v malej unimobunke na parkovisku.

Slovenský Mercedes začínal v unimobunke na parkovisku, dnešné showroomy spĺňajú najmodernejšie štandardy medzinárodného koncernu.
Vydané  Text: 
Keď v roku 1880 Gottlieb Daimler a Karl Benz nezávisle od seba vytvorili prvý vysokootáčkový motor a automobil, možno ani netušili, ako ich inovácie zmenia svet. Od výroby prvého motorového automobilu sveta uplynulo viac ako 130 rokov a od založenia spoločnej značky Mercedes-Benz 91 rokov (1926), slovenské zastúpenie značky však počíta oveľa menšie cifry.  24. októbra oslávilo slovenské zastúpenie značky Mercedes-Benz svoje už 27. výročie. Firma vznikla v roku 1990 a zaujímavosťou je, že fungovala v unimobunke na prenajatom parkovisku na bratislavských Poliankach. Vtedy sa spoločnosť volala Motor-Car Wiesenthal & Co. a fotografie tohto obchodného zastúpenia dnes pôsobia úsmevne. „Viacerí sa dokonca čudovali, či to myslíme naozaj vážne,“ uvádza generálny riaditeľ spoločnosti Mercedes-Benz Slovakia Ing. Andrej Glatz v tlačovej správe, ktorú značka rozposielala novinárom.
Súčasné showroomy sú veľkolepé a podriadené štandardom koncernu.
Ďalej správa uvádza, že v súčasnosti najnovší predajný showroom značky Mercedes-Benz, spĺňajúci všetky najmodernejšie štandardy koncernu Daimler AG, otvorila a uviedla do prevádzky spoločnosť Motor-Car Nové Zámky 25. októbra 2017, presne deň po výročí vzniku spoločnosti Motor-Car Wiesenthal & Co. Aktuálne sa slovenský Mercedes pripravuje na otvorenie vynoveného a rozšíreného obchodného zastúpenia na Panónskej ceste v bratislavskej Petržalke.








Pokračujte na ďalší príspevok »