Lada Vesta kombi je už v predaji a za ceny, ktoré doslova šokujú! Kedy bude aj u nás?

Lada Vesta SW a SW Cross sú vozidlá, ktoré by Slováci celkom nepochybne prijali s nadšením. Či a vôbec sa objavia na Slovensku, zatiaľ nevieme, v Rusku sa však už predaje spustili.
Vydané  Text: 
O tom, že ruská značka Lada plánuje model Vesta aj vo verzii kombi a tiež vo variante so zvýšeným podvozkom, sme informovali ešte v júni. Tento článok nás prekvapil svojou sledovanosťou a je preto zrejmé, že Slováci by tieto autá radi videli aj v ponuke našich predajcov. Na Slovensku sa síce zatiaľ predáva Vesta iba ako sedan s cenou od 10 500 eur a aj tá prišla do predaja so značným oneskorením. Vesta vo variante kombi by as mala dostať na náš trh až budúci rok, v Rusku sa predaje už spustili. Cena Vesty SW v Rusku štartuje na skvelých 639 900 rubľoch, čo je v prepočte iba 9 421 eur. To je menej ako sedan u nás, avšak je potrebné uvedomiť si, že na domácom trhu je hodnota sedanu oveľa nižšia ako u nás. Naša cena za kombi by teda určite neklesala pod 11 500 eur. Za Vestu SW Cross vo vrcholnej verzii si Lada pýta iba 847 900 rubľov, čo je len 12 483 eur. Za tieto peniaze v Rusku dostanete nielen automobil so zvýšeným podvozkom, 1,8-litrovým motorom, automatickou prevodovkou, 17-palcovými liatinovými diskami, multimediálnym systémom so 7-palcovým displejom, zadnou kamerou a vyhrievanými sedadlami (aj zadnými!). Súčasťou štandardnej výbavy je pritom Isofix, audiosystém s USB, vyhrievanie predných sedadiel, klimatizácia a tiež asistent rozjazdu do kopca. Teda prvky, ktoré si u nás nechávajú automobilky zaplatiť ako za nadštandard! Snáď jediná vec, ktorá Veste SW chýba (predovšetkým vo verzii Cross) je pohon všetkých štyroch kolies. Základná verzia SW ponúkne 4410 mm na dĺžku, 1764 mm na šírku a 1512 mm na výšku. Cross je vďaka ochranným plastom o 21 mm širší a 20 mm vyšší. Rázvor náprav je všade rovnaký – 2635 mm.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.