Servis

STK priamo na ceste pokračuje aj v tomto roku. Ako nespôsobilá na jazdu bola vyhodnotená takmer štvrtina všetkých vozidiel!

Spoločnosť TESTEK aj v roku 2024 spolupracuje s políciou a vykonáva technické kontroly priamo na cestách.

Alarmujúce sú výsledky, že až 22,56 % vozidiel bolo vyhodnotených ako nevyhovujúcich.
Vydané  Text: 

Spoločnosť TESTEK ako technická služba technickej kontroly podľa zákona č. 106/2018 Z. z. zabezpečuje pre Policajný zbor Slovenskej republiky školenia a skúšky technikov cestnej technickej kontroly, podieľa sa na vývoji metód cestnej technickej kontroly, spracováva návrhy metodík súvisiacich s cestnou technickou kontrolou a prevádzkuje celoštátny informačný systém pre cestné technické kontroly.

Aj v roku 2024 pokračujeme v spolupráci s políciou pri cestných technických kontrolách, uvádza spoločnosť TESTEK na svojich webových stránkach.

Ďalšou z radu dopravno-bezpečnostných akcií s účasťou spoločnosti bola cestná technická kontrola neďaleko od Trenčína pri hraniciach s Českou republikou v Drietome.

Inzercia

Inzercia

„Opäť raz sme si vďaka nej rozšírili zbierku obrázkov s vážnymi a nebezpečnými chybami vozidiel, slovenských aj zahraničných,“ konštatuje spoločnosť a zverejňuje niekoľko týchto fotografií.

V októbri minulého roka spoločnosť informovala, že predmetom cestných technických kontrol sú slovenské aj zahraničné vozidlá. Podiel tých slovenských predstavoval v roku 2022 necelú polovicu z celkového počtu cestných kontrol, pričom až 22,56 % z nich bolo vyhodnotených ako nevyhovujúcich, čo je viac ako pri zahraničných. Presnejšie štatistiky možno nájsť v našom skoršie zverejnenom prehľade.

Fotografie z cestnej technickej kontroly v Driemote (foto: TESTEK):

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Cestné technické kontroly v roku 2023

V priebehu roka 2023 spoločnosť TESTEK informovala o cestných technických kontrolách vykonaných na hraničnom priechode v Makove (9/2023), vo Vyšnom Nemeckom na hraniciach s Ukrajinou (10/2023) a tiež na hraničnom priechode Kráľ pri Abovciach vykonávanej v rámci spoločnej slovensko–maďarskej dopravno–bezpečnostnej akcie ešte v auguste 2023.

Predmetom technických kontrol boli napríklad prehrdzavenia karosérií a nosných častí vozidiel, stav pneumatík, ale aj také používanie tmavých fólií na oknách.

Inzercia

Inzercia

AAA Auto dostalo v Poľsku astronomické pokuty. Dôvodom sú ceny, zmluvy aj údajné kontroly áut

Takto si overíte najazdené kilometre pri jazdenkách z AAA Auto úplne zadarmo

Zákazník dal skrytú kameru do auta odovzdaného do servisu. Odhalil tak neoprávnené používanie na autoškolu

Najhoršia oprava podvozka, akú sme kedy videli. Jazdený Opel Corsa prešiel „servisom“, ktorý ohrozuje životy





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.