NEODBORNÝ SERVIS

Najhoršia oprava podvozka, akú sme kedy videli. Jazdený Opel Corsa prešiel „servisom“, ktorý ohrozuje životy

Niekto by povedal, že aj takáto oprava je lepšia ako žiadna, lenže nasledujúci majiteľ na to bude mať iný názor. Zakrytie vád farbami a oprava nosných prvkov záplatami zo sklolaminátu môžeme považovať za zámerné skrývanie vážnych technických nedostatkov.

Nesprávnou metodikou opravy automobilu možno znížiť jeho bezpečnosť do takej miery, že sa stane „rakvou na kolesách“.
Vydané  Text: 

Keď si kupujete jazdené auto, musíte počítať s tým, že s ním bolo zaobchádzané všelijako. Napríklad tak, že bolo jazdené samozvanými pretekármi, ktorí však nevedia, čo je to apex, bolo používané extrémnymi šetričmi paliva jazdiacimi na 1000 ot./min., možno bolo aj prevrátené či utopené. Niektoré symptómy poukazujúce na takúto minulosť sa dajú odhaliť rýchlo, na iné potrebujete viac času.

Preto sme sa v uplynulých rokoch opakovane venovali téme kontroly jazdenky pred kúpou, odporúčame vám prečítať si aspoň niektoré z nasledujúcich článkov:

Rozumný kupec si auto prezrie dôkladne a spolu interiérom a karosériou aj podvozok. Ak na ňom pozoruje prejavy neodbornej práce, záplaty, improvizácie, mal by dať od auta ruky preč.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Rozpoznať odbornú od neodbornej práce je však pre laika častokrát veľmi ťažké, spolieha sa skôr na garancie od prechádzajúceho majiteľa a dôveruje svojmu prvému dojmu.

Tento prípad, ktorý je zachytený na videu samotným „opravárom“, však každý rozpozná ako vrchol improvizácie a dočasných riešení.

Už len samotný spôsob, akým sa opravár dostal k podvozku staršieho Opel Corsa, je fascinujúci: prekotil celé auto na bok, pričom ho oprel o pneumatiky položené na zemi.

Nasleduje pledája provizórnych záplat, odstraňovania nánosov špiny, korózie, tmelenia a ďalších úkonov, nech sa páči:









Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.