Takto si overíte najazdené kilometre pri jazdenkách z AAA Auto úplne zadarmo

Manipulácia s odometrom bude o niečo ťažšia. Záujemcovia o jazdené vozidlá zo známeho autobazáru si budú môcť overiť počet najazdených kilometrov bezplatne cez Register prevádzkových záznamov priamo na stránke. AAA Auto chce týmto krokom zvýšiť kredibilitu autobazárov na Slovensku, ktoré sú častokrát terčom útokov zo strany zákazníkov.

Do RPZV povinne zaznamenáva údaje takmer 2 500 „prispievateľov“
Celoštátny RPZV je pripojený do medzinárodného systému EUCARIS
Vydané  Text: 

V spolupráci s Registrom prevádzkových záznamov vozidiel (RPZV) môžu záujemcovia o jazdené vozidlo v ponuke požiadať o bezplatný výpis z histórie vozidla, tzv. ODO-Pass. Tento výpis pomáha motoristom rozhodnúť sa na základe overených údajov z oficiálneho zdroja a chráni ich pred podvodmi so „stáčaním“ kilometrov.

Stačí, ak na stránke predajcu vyhľadáte vozidlo s logom RPZV pri fotografii, kliknete na ikonku a po uvedení mailovej adresy a telefónneho čísla vám register bezplatne vygeneruje kompletný ODO-Pass.

To, či je záznam pre vybrané auto k dispozícii, znázorňuje logo RPZV pri inzeráte. Po vyplnení údajov vám bude ODO-Pass zaslaný na uvedenú mailovú adresu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

 

Okrem toho môžu zákazníci pri výbere vozidla získať za zvýhodnenú cenu aj AUTO-Pass obsahujúci komplexné informácie o vozidle v aktuálnom čase. AUTO-Pass poskytuje komplexné záznamy, napríklad o predchádzajúcich nehodách alebo servise, ktoré by mal kupujúci poznať ešte pred zaplatením kúpnej ceny.

RPZV je zákonom zriadená inštitúcia, ktorá eviduje transparentnú históriu vozidiel počas ich životnosti. Jej cieľom je zvyšovanie transparentnosti a ochrana práv spotrebiteľa na trhu ojazdených vozidiel na Slovensku. Register dokáže identifikovať neoprávnenú manipuláciu s odometrom a uviesť, kto a kedy zaznamenal údaj.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

RPZV tiež spolupracuje s EUCARISom, ktorý je medzinárodným systémom výmeny informácií o vozidlách. RPZV už odhalil približne 1.5 milióna prípadov, kedy došlo k zníženiu hodnoty najazdených kilometrov.





Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.