Matný lak si chráňte

Značková starostlivosť od Motor-Car Detailing

Známy predajca automobilov Motor-Car spustil novú službu – profesionálny detailing vozidiel. Aj o tom, ako autu prinavrátiť lesk nového, sme sa rozprávali s Andrejom Duffalom, vedúcim detailingového centra Motor-Car Bratislava.

Vydané  Text:  Juraj Hrivnák

Tuhovská 5 v Bratislave sa mnohým úplne pochopiteľne spája so značkou Mercedes-Benz. Nachádza sa tu však aj relatívne nové detailingové centrum, v ktorom nájdeme auto, ktoré rozhodne znak Mercedes-Benz na sebe nemá.

Ako Motor-Car sa venujeme predaju mnohých značiek automobilov, takže okrem toho, že profesionálny detailing ponúkame ako popredajnú službu naším zákazníkom, sme otvorení skutočne každému,“ hovorí Andrej Duffala.

Sekciu Detailing už nájdete aj na webe spoločnosti Motor-Car, kde sa zároveň dozviete, že prevádzkujú už tri detailingové centrá: v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici, pričom to Bratislavské je najmladšie a slávi približne rok od svojho otvorenia a v Banskej Bystrici poskytuje Motor-Car detailingové služby najdlhšie – už 6 rokov. Práce je však dosť už aj v Bratislave.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Vždy pred sezónou sa takpovediac roztrhne vrece s novými objednávkami. Zákazníci povyťahujú z garáží aj tie exkluzívnejšie autá a chcú ich mať na letnú sezónu krásne naleštené,“ spomína Andrej Duffala.

Ako sa centru zatiaľ darí? „Mnoho zákazníkov k nám prichádza na odporúčanie. Máme takých, ktorí sú ozaj spokojní a po prvom aute nám donesú ďalšie. Momentálne jednému zákazníkovi dokončujeme detailing už tretieho auta.“

Ošetrenie nového auta?

Leštenie laku a aplikácia keramickej ochrany laku samozrejme trvá niekoľko dní, nie je to služba na počkanie. Výsledok však stojí za to.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Aj staré autá dostanú po profesionálnej starostlivosti lesk a vôňu, ktoré sú lepšie než na novom aute. Doslova! „Aj nové autá prichádzajú s rôznymi mikroškrabancami – samozrejme v oveľa menšej miere, než v prípade jazdených áut, kde len samotné leštenie môže trvať vyše dva dni. Rozhodne odporúčam ošetriť aj úplne nový lak. Aj keď nie je dokonalý, nevyžaduje si až toľko leštenia a keramická ochrana mu výrazne predĺži životnosť.

Zvlášť dôležitá je ochrana matných lakov, ktoré sa inak pri poškodení pochopiteľne nedajú leštiť, jedine prelakovať. Tam odporúčam špeciálnu keramickú ochranu hneď od výroby.“

Inzercia

Inzercia

Detailing, ktorý ponúka spoločnosť Motor-Car, sa nezameriava iba na karosériu, ale aj na kolesá a interiér.  Na každý povrch používajú špeciálnu chémiu, ktorá ho chráni a dodáva mu pôvodnú textúru. Zvlášť oživenie a ochrana kože prináša veľmi pôsobivé výsledky.

Detailing je hotová veda. Máme veľmi šikovného chalana, ktorý ho u nás robí. Má mnohoročné skúsenosti. Je to podmienka na dobre odvedenú prácu. Rozhodne to nie je tak, že si hocikto môže nakúpiť vybavenie a začať leštiť. Dá sa tým aj mnohé pokaziť. Skúsenosti, kvalitná chémia a vybavenie sú základ. Náš človek je navyše neskutočný pedant. Nepustí auto, kým s ním nie je na 100 % spokojný.“

A čo samotná sklo-keramická ochrana?

Sme jedni z mála na Slovensku, ktorí vedia aplikovať profesionálnu japonskú keramickú ochranu Modesta, ktorej produkty sú považované za najlepšie na svete. Každoročne ich inovujú, študujú vplyv chémie na lak a rôzne povrchy až na molekulárnej úrovni a v závislosti od používania poskytujú laku ochranu na veľa rokov“.

Ak si však chcete keramickú ochranu na aute udržať čo najdlhšie, Andrej Duffala odporúča opäť navštíviť detailingové centrum.

Aj keramika si vyžaduje nejakú údržbu. Ak si chce auto zákazník umyť sám, odporúčam používať iba čistú vodu na vapke alebo PH neutrálny šampón. Ak dôjde k nám, my používame pri umývaní auta s keramickou ochranou špeciálnu kozmetiku od Modesty, ktorá udržuje ochrannú vrstvu v čo najlepšej kondícii.“









Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.