Fotogaléria:Špeciálna verzia Touaregu

Spoločnosť Fuchs patrí k najväčším olejárskym spoločnostiam na svete. Vo svojich osemdesiatich spoločnostiach zamestnáva viac ako štyritisíc zamestnancov.


Oleje sú veľmi dôležitou súčasťou každého stroja. Technika by bez správneho a kvalitného oleja jednoducho nefungovala. S mechanickou zložitosťou musí ísť ruka v ruke aj vývoj olejov. Už to nie je len obyčajné „mazadlo“, ale premyslená štruktúra s mnohými aditívami a prímesami. Fuchs patrí medzi popredných „tvorcov“ olejov s pozoruhodne širokým záberom použitia.

História koncernu sa začína v roku 1931 v Nemecku, kde si Rudolf Fuchs založil firmu na dovoz a predaj vysokokvalitných rafinérskych produktov z Pensylvánie. Firma sa od svojho vzniku popri výrobe a predaji bežných olejov a mazív venovala aj vývoju a výskumu. Postupom času si otvárala pobočky na celom svete. Začiatkom deväťdesiatych rokov boli všetky aktivity zamerané len na jednu oblasť – obchodovanie s mazivami. Najsilnejší odbyt bol v západnej Európe, v Severnej Amerike a na trhoch Ázie.

Do histórie koncernu sa v roku 1992 zapísalo aj Slovensko. Fuchs-Petrochema, spol. s r. o. so sídlom v Dubovej, okr. Brezno, bola založená dcérska spoločnosť nemeckého Fuchs Petrolub AG a slovenskej Petrochemy, a. s., Dubová. Od svojho vzniku sa svojimi výrobkami v oblasti olejov a priemyselných mazív zaradila medzi významné olejárske spoločnosti pôsobiace na Slovensku. V roku 2005 Petrochema, a. s., odpredala svoj podiel spoločnosti Fuchs Petrolub AG. Z tohto dôvodu došlo aj k zmene názvu spoločnosti na Fuchs Oil Corp. (SK), spol. s r. o. Po transformácii materskej akciovej spoločnosti na európsku formu Fuchs Petrolub SE pôsobí 100-percentná dcérska spoločnosť Fuchs Oil Corp. (SK), spol. s r. o., úspešne na slovenskom trhu do súčasnosti.

Sortiment spoločnosti je zložený z vysoko kvalitných mazív pre najširšie oblasti použitia, od priemyslu až po automobilizmus, od stavebníctva po poľnohospodárstvo. Okrem štandardných výrobkov a produktov vyvíjaných na mieru poskytuje aj širokú škálu poradenských a servisných služieb týkajúcich sa olejov a mazív. Firma svojim zákazníkom dodáva automobilové oleje Titan, mazivá pre motocykle Silkolene, priemyselné oleje, plastické mazivá, antikorózne kvapaliny, rezné kvapaliny a ekologické mazivá. Dlhoročné skúsenosti a trvalý dialóg s užívateľmi pomáhajú firme udržať špičkovú pozíciu v kvalite výrobkov, orientáciu na zákazníka a inovácie. Trvalé zvyšovanie úrovne kvality je pre firmu Fuchs prioritou. V súčasnosti má firma trinásť zamestnancov a vyše štyristo zákazníkov na slovenskom trhu. Medzi najvýznamnejších patria Volkswagen Slovakia, INA Skalica a Kysucké Nové Mesto, Železiarne Podbrezová, US Steel Košice a mnohí iní.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.