Fotogaléria:Hyundai Sonata 2.0 CRDi: Konzervatívec

Aprílové vydanie auto motor a športu je už v stánkoch a trafikách aj s kompletným sprievodcom sezónou F1.


Vo veľkej reportáži zo Ženevy vám ukážeme, aké novinky prídu na naše cesty v najbližšom období. Niektoré horúce novinky sme už aj odskúšali, prvé emócie sme zažili s **Mazdou MX-5 aj Seatom Leon ST Cupra**, so **Suzuki Vitara** sme sa boli presvedčiť, či má na to, aby zopakovalo úspech SX4.

V porovnávacom teste sme proti sebe postavili **Audi A6, BMW 5 a Mercedes-Benz E**, poodhalíme vám aj budúcnosť **vyššej strednej triedy,** ktorá sa do troch rokov od základov zmení. Testovaniu sme podrobili **Jeep Renegade, modernizovaný Citroën C4, druhú generáciu BMW X6, Škodu Fabia Combi** a mnoho ďalších. V praktickom teste **Citroënu C4 Cactus** sme mesiac skúšali toho exota, ako ho hodnotíme? Ešte dlhšie budeme preverovať Peugeot 308 SW, takmer rok testovania je síce ešte pred nami, prvé dojmy sme však už nazbierali.

Extra príloha venovaná F1 je kompletným sprievodcom sezónou 2015. Predstaví tímov a jazdcov, zmeny pred ďalším ročníkom a poslúži aj ako podrobný kalendár pretekov.

V technickom okienku sme skúmali, **aké dobré sú lacné asistenčné systémy** v cenovo ľahko dostupných automobiloch a či sa vyrovnajú prémiovým systémom. Pri výbere ideálnej pneumatiky nezávisí len od výrobcu a typu, veľa závisí aj od rozmeru. Poradíme, či **sú lepšie 16, 17, alebo 18 palcové kolesá**. Podrobne sme preskúmali aj **Daciu Duster, ktorá je zaujímavou voľbou medzi ojazdenými autami**. Záverečné odreagovanie zaobstará **Nissan GT-R**, ktorý nám zatancoval na zamrznutom jazere.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.