Fotogaléria:Zážitok: Jazda na Hungaroringu

Marcové vydanie magazínu auto motor a šport už nájdete v stánkoch a trafikách. Vnútri sú aj tieto témy:


**Ženevský autosalón** je už naozaj predo dvermi, predstavíme si najhorúcejšie novinky, ktoré sa tam ukážu. Jednou z najpodstatnejších bude aj **Škoda Superb**, o ktorej už vieme podrobné detaily. Na prvých jazdách sme sa zoznámili s modelmi, ktoré prídu na naše cesty **už v najbližších týždňoch**: Kia Sorento, Peugeot 308 GT, Honda CR-V po facelifte a Subaru Outback.

V porovnávacom teste sa **proti Fabii postavili Ford Fiesta, Opel Corsa a Renault Clio**. Dlho očakávaný **Qoros 3 Sedan** sme konečne dostali na test v domácich podmienkach, **Seat Leon X-perience** nám ukázal, že sneženia sa báť netreba. Pri **BMW 2 Active Tourer** sme zistili, že je menším šokom, ako sa čakalo, s Audi TT sme nevedeli, či ešte stále jazdíme, alebo už lietame. Až de extrému sme to dotiahli s **Ferrari F12 Berlinetta**, ktoré nás presvedčilo o tom, že z Maranella aktuálne nič lepšie nevychádza.

Zima auto vždy poznačí, poradíme **ako na silnú špinu z ciest aj prasknuté čelné sklo**. **Citroën C4 Cactus** nastúpil do služby v mladej rodine, **Hyundai i40** skončil svoju misiu v spotrebiteľskom teste. V technickom okienku sa pozrieme na to, **aká elektronika sa chystá zmeniť naše automobily na počítače a aké riziká sú s tým spojené**. Pri pohľade do histórie si zaspomíname na príchod tankov v roku 1968, kedy **NSU Ro80** s Wankelovým motorom vyhralo titul Auto roka. Kúrenie je v zime dôležité pre komfort jazdy, hľadali sme, **ktoré auto spraví v kabíne teplo najrýchlejšie**.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.