SsangYong na rovinu! Vy ste sa pýtali, importér odpovedal!

SsangYong je pre mnohých ešte značka opradená záhadami. Spýtali sme sa teda čitateľov nášho webu, čo ich o tejto značke zaujíma a prinášame vám odpovede priamo z centrály!
Vydané  Text: 
Naše vnímanie môže SsangYong označiť za relatívne mladú značku, avšak jej korene siahajú do roku 1954. Od roku 1980 sa špecializuje na vozidlá s pohonom 4 × 4, keď predstavila modely Musso a Korando. Staršie modely značky SsangYong občas vidieť aj na našich cestách, avšak až nedávno sa značka pustila do skutočnej ofenzívy na európskom trhu. SsangYong ponúka na prvý pohľad zaujímavé autá nestále rastúceho segmentu SUV, navyše za veľmi atraktívnu cenu. A to budí záujem. Na našom webe autoviny.sk sme uverejnili dotazník, v ktorom mali ľudia zároveň príležitosť položiť aj vlastnú otázku týkajúcu sa automobilov SsangYong. **Odpovede máme od importéra**. ### Čo ľudí zaujíma **Dostupnosť dielcov**: Rovnako ako mali kedysi ľudia strach pri kórejských automobilkách Hyundai a Kia o dostupnosť náhradných dielcov, táto otázka prišla na rad aj v prípade značky SsangYong. Netreba sa však ničoho báť. Až 70 % náhradných dielcov je dostupných do týždňa, ďalších 29 % je na európskom sklade dostupných do 10 dní a posledné 1 % je dostupné v Kórey do mesiaca.
Portfólio štvorkoliek je vskutku široké. Pohon všetkých štyroch kolies je k dispozícii pre takmer každý model
**Spoľahlivosť**: Podľa importéra sú modely SsangYong veľmi spoľahlivé v porovnaní s priamou konkurenciou a nadväzujú teda na dobrú povesť kórejských automobilov, s ktorými nemusíte servis navštevovať mimo plánovanú údržbu. **Motory**: Ako je to s pôvodom motorov? Tie si SsangYong vyvíja a aj vyrába sám.
Motory pochádzajú z vlastnej dielne SsangYongu. Budúci rok pribudnú k modelom so spaľovacími motormi aj elektromobily
**Záruka**: SsangYong poskytuje na svoje vozidlá záruku až na 5 rokov/100 000 km (v prípade modelu Rexton G4 dokonca 150 000 km). Čoho všetkého sa však záruka týka? Neraz po preštudovaní záručných podmienok zistíme, že na papieri pekná záruka sa týka iba motora a prevodovky. Nie však v prípade značky SsangYong. Tu pokrýva záruka všetko okrem bežného spotrebného materiálu, akým sú filtre, žiarovky, lišty stieračov, brzdové obloženie, brzdové kotúče a podobne.
Päťročná záruka sa vzťahuje na všetky komponenty okrem spotrebného materiálu. Modely SsangYong sú navyše podľa doterajších skúseností zákazníkov veľmi spoľahlivé
Dostali sme aj otázky od aktuálnych majiteľov. Prvá sa týkala **lokalizácie palubného počítača do slovenčiny**/češtiny. Podľa importéra sa prvá fáza lokalizácie spustila vo výrobnom závode už vo februári 2022 pre všetky autá s navigáciou a prístrojovým štítom Supervision. Na starších vozidlách, ktoré už boli zákazníkom dodané, sa momentálne pracuje.
Korando má interiér, ktorý pôsobí mimoriadne hodnotne. Hnedá koža, 3D ambientné osvetlenie a displeje s vysokým rozlíšením robia skvelý imidž. K tomu vyhrievané sedadlá, vyhrievaný volant a množstvo komfortnej výbavy z vyšších tried
Druhá otázka smerovala k vývoju spaľovacích motorov a dostupnosti alternatívnych pohonov. Tu sa importér netají tým, že značka SsangYong sa špecializuje najmä na spaľovacie motory, avšak **v pláne sú aj čisto elektrické modely**, ktoré značka plánuje uviesť na náš trh v priebehu budúceho roka. Ak by ste mali ohľadne značky SsangYong akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte nás kontaktovať!








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!