Naši čitatelia nechcú, aby sme testovali elektromobily! Niektorí nám posielajú aj listy, rozhodli sme sa reagovať:

V internetových komentároch aj v listoch sa od pár našich čitateľov množia návrhy, aby sme o elektromobiloch nepísali. Čo by sme tým však získali?
Vydané  Text: 
Všetci vieme, čo znamená pojem „hlučná menšina“. Je to relatívne malá skupina ľudí, ktorí veľmi aktívne vyjadrujú svoj (väčšinou negatívny) názor. Na tom nemusí byť nič zlé – koniec-koncov, **sám sa cítim byť súčasťou hlučnej menšiny.** Moje nároky na auto, ktoré by som si bol ochotný kúpiť, sú oveľa vyššie, než to, čo väčšina automobilov ponúka. **Som odporca neustáleho ťukania do dotykového displeja,** aj keď si chcem len pustiť vyhrievanie sedadla, mám rád väčšie atmosférické motory a jazdné vlastnosti sú pre mňa oveľa dôležitejšie, než to, či má nový 19-palcový disk na nejakom mestskom SUV diamantovú úpravu, alebo nie. **Svoju frustráciu z aktuálneho stavu automobilového priemyslu taktiež často vyjadrujem aj v našom časopise,** a predsa sa málokedy stane, že sa niečo zmení k lepšiemu, aj keď už sa stalo, že automobilky si vzali rady novinárov skutočne k srdcu. V minulom editoriále som sľúbil, že odpoviem na požiadavku niektorých našich čitateľov, ktorí navrhovali, aby sme vôbec v časopise netestovali elektromobily. Nebolo ich veľa, ale ak sa pozrieme na internet, zistíme, že **odporcovia elektromobilov svoj odpor dávajú veľmi výrazne najavo.** Preto prichádza odpoveď: čo by sme tým získali?
Žiaľ, elektromobilita je smer, do ktorého tlačí automobilky Európska únia. A nie len rečami, ale skutočnými pokutami, ak flotilové emisie všetkých predaných automobilov prekročia istý (extrémne prísny) priemer. Ale aj keby to tak nebolo. **Existujú čitatelia, ktorí majú na elektromobilitu opačný názor. Elektromobily vyhľadávajú,** zaujímajú sa o ne a možno už nejaký majú alebo si ho plánujú kúpiť. Takí ľudia skutočne existujú! Máme ich ignorovať? My sa v časopise snažíme prinášať informácie o celom automobilovom priemysle. Podobný „hejt“ ako elektromobily si plošne odnášajú trojvalce, pritom jeden má pod kapotou aj GR Yaris a je to jedno z najlepších áut, aké sme minulý rok testovali! **Ak vám, milí dotknutí čitatelia, tak veľmi prekážajú elektromobily, nemusíte o nich čítať.** Prečítajte si o Hyundai i30 N alebo o BMW M4 Competition xDrive. Alebo o skvelom šesťvalcovom Land Roveri Defender. Krása automobilového priemyslu je v tom, že ešte stále si je z čoho vybrať. Tak si vyberte a užívajte si v našom časopise to, čo je vášmu srdcu blízke!




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »