Škoda odhaľuje novú Fabiu. Zverejnila prvé informácie, my máme 3D modely už teraz

Už o pár týždňov spoznáme definitívnu podobu, v poradí 4. generácie, obľúbeného modelu Škoda Fabia. Malé mestské auto bude jednou z najväčších noviniek českej automobilky pre rok 2021. Škoda sa na jeho premiéru dôsledne pripravuje a už teraz začína zverejňovať prvé fotografie a informácie.
Vydané  Text: 
Prvý oficiálny záber novej Fabie sme pre lepšiu viditeľnosť zosvetlili
Tak ako sme už dávnejšie informovali, nová Fabia bude postavená na zjednodušenej modulárnej platforme MQB-A0. Tým pádom dôjde k zmene rozmerov v takmer každom smere. Automobilka napríklad už teraz zverejnila informácie, že **objem batožinového priestoru medzigeneračne narastie o slušných 50 litrov**. Výslednou hodnotou až 380 litrov bude Fabia 4 patriť na špičku svojej triedy. Okrem toho sa môžeme tešiť na nárast vnútorného priestoru pre posádku v porovnaní s aktuálne predávanou 3. generáciou. Príchod novej platformy umožní aj nasadenie najmodernejších motorov. Fabia dostane kompletne nové agregáty koncernu Volkswagen s označením Evo, ktoré sa môžu pochváliť vysokou účinnosťou a nízkymi emisiami. Konkrétne by malo ísť o benzínové litrové trojvalce MPI a TSI a 1,5-litrový štvorvalec TSI. Nová platforma vďaka svojej zvýšenej tuhosti taktiež umožní lepšiu pasívnu bezpečnosť pre posádku. Na palube nebude chýbať ani bohatá ponuka asistenčných systémov, ktoré už dnes poznáme napríklad z modelov Scala alebo Kamiq. Automobilka chce novú Fabiu cieliť najmä na mladé rodiny, absolventov či mladých dynamických ľudí. Preto nebudú chýbať ani najmodernejšie spôsoby konektivity. Zverejnená fotografia novej Škody Fabia nám prezrádza, že sa dočkáme miernych tvarových zmien oproti súčasnej generácii. Zaujímavým prvkom bude padajúca strechy, ktorá dodá autu športovejší vzhľad. Fabia by sa mala verejnosti predstaviť už v priebehu tohtoročnej jari. Do predaja by sa mala dostať neskôr v priebehu roka. Zákazníci si ju budú môcť zakúpiť s manuálnou prevodovkou alebo 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG. Tým bude Fabia spĺňať všetky kritériá na to, aby z nej mohlo byť plnohodnotné mestské auto, ale zároveň aj auto určené na dlhšie trasy. Praktickejšia verzia kombi síce oficiálne ešte potvrdená nebola, no podľa viacerých zákulisných informácií by sme sa jej mohli dočkať už v roku 2022.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.