Chcete nové auto, ktoré zlodeji neukradnú? VW Golf 8 exceloval v testoch bezpečnosti ADAC!

Zlodeji odídu s dlhým nosom. Ak si mysleli, že budú obchodovať s novými kradnutými Golfami, koncern im teraz poriadne klepol po prstoch.
Vydané  Text: 
Nemecký autoklub ADAC pred časom realizoval **test bezpečnosti nových automobilov** a ich ochranu pred pokusom o krádež. Vyskúšal tak **jednu z najväčších slabín moderných áut**, takzvaný **bezkľúčový vstup** (keyless). Výhody bezkľúčového vstupu a štartu sú nespochybniteľné, zvyšujú komfort, ale obyčajne sú výhodné aj pre zlodejov áut. Pre nich sú, údajne, autá s bezkľúčovým vstupom a štartom ľahkou korisťou, stačí im hardvér za iba niekoľko desiatok či stoviek eur. Technológie bezkľúčového vstupu však automobilky priebežne vylepšujú a v aktuálnej generácii už nie je dôvod na pochybnosti, ak si zadovážite správnu značku auta. ADAC otestoval dovedna 360 áut a z nich sa nepodarilo odomknúť iba šesť z nich. Päť bolo prémiových a iba jedno z áut bolo „ľudové“ – práve Volkswagen Golf 8!

VW GOLF 1.5 TSI: Porovnali sme manuál s automatom, klasiku s mild-hybridom! Ktorý si vybrať?

Máloktoré auto nepotrebuje predstavenie tak ako práve Volkswagen Golf. S veľkou popularitou a so silným imidžom však prichádza aj obrovský tlak na úspech. Nový Golf je teda v mnohých oblastiach lepší, ako predtým. Ale nájde sa aj priestor na ďalšie zlepšenia.

Prikladáme výber z tlačovej správy, ktorú Volkswagen rozposlal do redakcií: Nemecký autoklub ADAC takýmto spôsobom otestoval 360 vozidiel, rozličných výrobcov, tried a cenových úrovní rokov výroby 2014 až 2020. Z nich iba 6 sa nepodarilo otvoriť a naštartovať – z čoho 5 bolo modelov značiek premium a šiesty bol Golf ôsmej generácie. Za tento výsledok vďačí najmodernejšej technológii, ktorou je ultra širokopásmové pripojenie UWB (Ultra Wide Band). Pri ňom použité čipy dokážu z doby „letu“ rádiového signálu veľmi presne stanoviť vzdialenosť elektronického kľúča od vozidla. Pri použití predlžovača rádiového signálu tak automobil nereaguje. **Golf je prvým modelom kompaktnej triedy, ktorý začal využívať technológiu UWB**. Nový Golf sa na Slovensku predáva od začiatku tohto roka. Oproti predchodcovi má zmenené línie vybavenia. Základ tvorí verzia bez označenia („Golf“). Nad ňou sú línie „Life“, „Style“ a športová línia „R-Line“. Cenník modelového radu sa začína od 15 990 € (akciová cena platná do 30.9.2020). Už základná línia „Golf“ zahŕňa napríklad funkciu Car2X, asistenta zachovania jazdného pruhu „Lane Assist“, asistenčný systém na monitorovanie premávky pred vozidlom „Front Assist“ (s funkciou núdzového brzdenia City Brake a rozoznávaním chodcov a cyklistov Pedestrian and Cyclist Recognition), digitálny združený prístroj Active Info Display s uhlopriečkou 26 cm, rádio „Composition“ s farebným dotykovým displejom 21 cm a mobilnými online službami We Connect Plus predplatenými na 3 roky, rozhranie Bluetooth, multifunkčný volant, štartovanie tlačidlom „Keyless Go“, automatickú klimatizáciu „Air Care Climatronic“, ako aj LED svetlomety a LED zadné skupinové svetlá.

Nový VW Golf Variant a Alltrack: O týchto autách budú všetci hovoriť (cenník)

Aktualizované o cenník | Nová generácia Volkswagenu Golf nenechala chladným azda nikoho. Komu sa celkom nepáčil hatchback, ten sa už určite zaľúbi do verzií Variant a Alltrack. Sú priestranné, technologicky špičkovo vybavené, bezpečné a v prípade Alltrack aj pripravené na necesty.

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »