Ktorá značka má najvernejších zákazníkov? Ak ste dúfali v BMW, pravda je celkom inde – vedie LEXUS

Americká analytická spoločnosť J.D. Power zverejnila výsledky svojho prieskumu 2020 U.S. Automotive Brand Loyalty Study o lojálnosti zákazníkov k značkám automobilov. V rebríčku opäť vedú Japonci. Medzi prémiovými značkami zvíťazil Lexus a v kategórii populárnych automobilov dominujú Subaru, Toyota a Honda.
Vydané  Text: 
Prieskum zaznamenáva údaje o rozhodnutiach Američanov, ktorí v období od júna 2019 do mája 2020 menili auto za nové. Výsledok zachytáva percento zákazníkov, ktorí sa rozhodli pre rovnakú značku. Do prieskumu boli zahrnuté vozidlá všetkých ročníkov. ### Lexus opäť zvíťazil Pre Lexus je to už druhé víťazstvo v kategórii výrobcov luxusných automobilov. Japonská značka v tomtu roku svoj minuloročný výsledok dokonca zlepšila. Pre ďalšie vozidlo značky sa rozhodlo 48 % zákazníkov, zatiaľ čo v uplynulom roku to bolo 47,6 %. Preto sa Lexus znovu stal prémiovou značkou, ktorá vytvára najsilnejšie vzťahy so zákazníkmi a predbehla nemeckú konkurenciu. Hneď za Lexusom sa umiestnil Mercedes-Benz a rebríček víťazov uzatvorilo BMW. Do prvej pätice ešte patria Porsche a Audi. Poradie na čele prieskumu je teda rovnaké ako pred rokom.
Lexus LC 500
### Subaru a Toyota nad 60 % Je zaujímavé, že v kategórii populárnych značiek sú výsledky ešte vyššie. Na prvom mieste sa umiestnilo Subaru s výsledkom 60,5 %, a hneď za ním Toyota, ktorá získala 60,3 %. Tretie miesto pripadlo Honde (58,7 %). Aj v tomto prípade vyzerajú stupienky víťazov tak isto ako uplynulý rok. Treba však poznamenať, že výsledky jednotlivých značiek sa zmenili. Vernosť zákazníkov značky Subaru klesla o 1 percentuálny bod a v prípade Toyoty sa zvýšila o 0,8. Lepší výsledok o 1 percentuálny bod zaznamenala aj Honda.
Toyota Corolla hatchback
### Japonské značky vedú rebríčky Úspech japonských výrobcov áut v prieskume neprekvapuje. Značky z krajiny kvitnúcich sakúr zbierajú veľmi dobré hodnotenia v mnohých rebríčkoch, najmä tých, ktoré sa týkajú bezproblémovej prevádzky. V minuloročnom rebríčku spoľahlivosti spotrebiteľskej spoločnosti Consumer Reports sa na víťazných pozíciách umiestnili tri japonské značky, a to Lexus, Mazda a Toyota. Tento rok získal model Lexus ES najlepší výsledok v 31-ročnej histórii prieskumu spoľahlivosti J.D. Power U.S. Vehicle Dependability Study, ktorý hodnotí percento najspoľahlivejších automobilov a modelov s najmenší početom závad.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.