Maserati dostane podvozok Tesla!

Zdá sa, že zdieľanie techniky nepozná hranice. Po tom, čo sa spojili koncerny FCA a PSA sa svetlo sveta prenikla správa, že na niektorých modeloch by mohla participovať aj Tesla.
Vydané  Text: 
Otázka je, či je to jackpot pre Teslu, alebo nový mega koncern. Každopádne by si tým, minimálne v ekonomickej rovine, polepšili obidve strany. S myšlienkou, s ktorou pred časom prišiel šéf skupiny Volkswagen, keď na zdieľanie konkurentom ponúkol svoju elektrickú platformu, sa zjavne pohrávajú viacerí. Vedenie nového koncernu by si tým výrazne pomohlo. Jeho výroba elektromobilov je totiž iba v plienkach, no obrovské pokuty na prekročenie emisných limitov sú už doslova za dverami. Otázku spolupráce so značkou Tesla naznačil **Mike Manley, nový šéf FCA**. Podľa jeho vyjadrenia sa vedenie firmy vážne zaoberá možnosťou nákupu celej podvozkovej skupiny, na ktorej by vznikli nové elektromobily skupiny FCA/PSA. Vo svojich úvahách zašiel ešte ďalej. Na podvozkoch Tesla by mohli vzniknúť autá značiek Jeep, Alfa Romeo a Maserati. Uvidíme, čo na tento nápad povie Elon Musk. Jeho firme sa síce aktuálne darí, no spolupráca s novým mega koncernom by mu priniesla obrovskú expanziu. Aby ste si ale nemysleli, že Mike Manley vymyslel „teplú vodu“. Podobnú cestu pred časom ohlásil Ford, ktorý investoval 500 miliónov dolárov do mimoriadne zaujímavej spoločnosti Rivian. Podľa správy agentúry Reuters vznikne na podvozku nové elektrické SUV značky Lincoln. Ak bude projekt úspešný, nebude Ford s ďalším rozšírením spolupráce váhať. Takže ako? Vynikne kríženec Maserati a Tesla? Podľa toho, akým smerom sa vyvíja automobilový priemysle, je to veľmi pravdepodobné.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!