Kontroverzné európske nariadenie rozdeľuje slovenských vodičov! Policajti budú pri kontrole odoberať odtlačky prstov.

Zvýšenie bezpečnosti alebo len ďalšie zasahovanie do súkromia občanov? Zákon vytvorený na základe najnovšieho európskeho nariadenia onedlho poputuje do parlamentu. Po medializovaní sa však stretol s veľkou vlnou odporu. **Kontroverznou časťou navrhovanej zmeny je nová právomoc policajtov, ktorá im umožní odoberať vodičom na mieste odtlačky prstov.** A to aj bez toho, aby boli obvinení alebo z niečoho podozriví. Vodič… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Zvýšenie bezpečnosti alebo len ďalšie zasahovanie do súkromia občanov? Zákon vytvorený na základe najnovšieho európskeho nariadenia onedlho poputuje do parlamentu. Po medializovaní sa však stretol s veľkou vlnou odporu. **Kontroverznou časťou navrhovanej zmeny je nová právomoc policajtov, ktorá im umožní odoberať vodičom na mieste odtlačky prstov.** A to aj bez toho, aby boli obvinení alebo z niečoho podozriví. Vodič sa tak pri bežnej cestnej kontrole bude musieť podrobiť a odovzdať odtlačky prstov na požiadanie. „Kompetencia by mala umožniť policajtom snímať odtlačky pre automatizované vyhľadávanie a porovnávanie v informačných systémoch polície, predovšetkým v Schengenskom informačnom systéme,“ reagovalo ministerstvo vnútra s tým, že **pri tvorbe návrhu vychádzalo z nariadení Európskej únie, ktoré hovoria o prepájaní rôznych databáz a čerpaní z nich.** Túto novinku už na rokovaní schválila vláda, teraz zostáva už len odobrenie v parlamente. **Kontroverzná legislatíva by tak mohla platiť už od decembra.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.