Slováci vyberali najlepšie autá na trhu! Ako to dopadlo?

Dvadsiaty druhý ročník ankety Best Cars sme oficiálne ukončili vyhlásením výsledkov a odovzdaním cien do rúk víťazom, respektíve predstaviteľom jednotlivých značiek.
Vydané  Text: 
Najlepší automobil v kompaktnej triede, najlepší športový automobil s cenovým limitom či najobľúbenejšia značka, prípadne najlepší servis zákazníkom a najohľaduplnejšia značka k životnému prostrediu. **Všetky hodnotenia si zúčastnení vypočuli so záujmom. Napokon účasťou 3 608 respondentov prekračuje naša anketa výrazne hranicu reprezentatívnej vzorky.** Naviac vzhľadom na priemerný vek našich hlasujúcich 41 rokov ide s najväčšou pravdepodobnosťou o reálnych kupujúcich. Stúplo aj percentuálne zastúpenie žien, tohto roku sa na ankete podieľali až pätnástimi percentami. Teší nás to. Ak ste sa v minulom čísle zapozerali do grafov, tak vám určite neušlo ani to, že víťazi jednotlivých kategórií sa opakujú. BMW je najobľúbenejšia značka, Volvo je synonymum bezpečnosti, Toyota reprezentuje spoľahlivosť a ohľaduplnosť k životnému prostrediu. Mercedes-Benz dominuje v motoristickom športe a službách zákazníkov, a Škoda, Kia, Dacia a Hyundai rezonujú u našich motoristov ako autá s najlepším pomerom ceny a hodnoty. **Možno sa pýtate, ktoré značky si v tejto ankete ukoristili najviac ocenení, tak sme sa rozhodli vytvoriť rebríček, v ktorom sme obodovali prvé tri umiestnenia, kde prvé miesto získalo tri body, druhé dve a tretie jeden bod.** Následne sme vytvorili rebríček najoceňovanejších značiek v roku 2019. Poradie na prvých desiatich miestach vyzerá takto: 1. Volkswagen (23) 2. BMW (17) 3. Škoda (16) 4. Audi (15) 5. Mercedes-Benz (13) 6. Mazda a Volvo (8) 7. Ford (7) 8. Toyota (6) 9. Porsche (4) 10. Kia (2)

Rozum vs. srdce

**Aj tak sa dá charakterizovať rozdiel medzi voľbou A a B. Už tradične delíme jednotlivé autá do dvoch kategórií.** V tej prvej rozhoduje srdce, v tej druhej pragmatizmus. Víťazmi pragmatizmu sa stali automobily značiek Volkswagen, Škoda, Volvo, Audi a Ford. Voľba A ukázala silu noviniek. VW Polo, Mercedes-Benz triedy A , Audi Q8, BMW radu 8, Mercedes-AMG GT Roadster či BMW X2. Aby sme však boli správni, tak v kategórii A sme mali aj dve prekvapujúce prvé miesta. Môžeme povedať, že ide o stálice – Škodu Super a Volkswagen Multivan. Obe autá nemožno považovať za novinky a obe majú stálych fanúšikov. No VW Multivan nekompromisne kraľuje už niekoľko rokov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.