AKTUALITA

Rusko spustí výrobu Putinovej limuzíny v bývalom závode Toyoty

Rusi hľadajú spôsoby ako využiť opustené automobilové továrne, ktoré od vypuknutia vojny zívajú prázdnotou.

Putin limuzínu predstavil aj Kim Čong-unovi.
Vydané  Text: 

Rusko začne v priebehu tohto roka vyrábať luxusné limuzíny Aurus, ktoré používa Vladimir Putin. Má sa tak stať v bývalej továrni Toyoty v Petrohrade.

Aurus Senat navrhnutý v retro štýle a čiastočne inšpirovaný sovietskou vládnou limuzínou ZIL, je oficiálnym ruským prezidentským automobilom. Putin v tomto vozidle pred pár dňami dorazil aj na svoju inauguračnú ceremóniu v Kremli. Vo februári navyše predstavil jeden konkrétny kus aj severokórejskému diktátorovi Kim Čong-unovi.

Úradujúci podpredseda vlády Denis Manturov v rozhovore pre ruskú štátnu tlačovú agentúru TASS uviedol, že produkcia v závode v Petrohrade by sa mala rozbehnúť do konca tohoto roka. Bývalá továreň Toyoty bola linke na Aurusy podľa dostupných informácií odovzdaná už dávno.

Inzercia

Advertisement

Toyota previedla fabriku na štátnu spoločnosť NAMI, ktorá má väčšinový podiel v značke Aurus, v marci minulého roka. Aurus Motors začali vyrábať svoje autá v ruskom regióne Tatarstan, približne 1000 kilometrov od Moskvy, v roku 2021. Rusko aktuálne hľadá spôsoby, ako využiť voľné kapacity fabrík, ktoré ostali nečinné po tom, ako sa väčšina automobilových koncernov stiahla z ruského trhu po napadnutí Ukrajiny vo februári 2022.

Podľa ruskej analytickej agentúry Autostat sa tento rok v Rusku predalo štyridsať áut značky Aurus.






ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement