Nový model

Nový Opel Frontera oficiálne: V šedej vyzerá úchvatne, má aj nové logo výrobcu!

Automobilka Opel práve odhalila prvé fotografie svojho nového SUV Frontera. Vracia sa k názvu staršieho off-roadu, ktorý zmenila pre potreby novej doby.

V predaji bude ako elektromobil a tiež ako 48-voltový hybrid
Výber z tlačovej správy výrobcu.
Vydané  Text: 

Opel Frontera poznáme z minulosti ako off-road väčších rozmerov, no jeho moderná verzia bude predovšetkým kompaktným SUV, ktoré bude namiesto terénu orientované skôr na zvládanie mestkých ciest a obrubníkov. Po sklopení zadných sedadiel ale ponúkne vskutku solídny batožinový priestor s objemom až 1 600 litrov. V základe, teda so štandardnou zostavou druhého radu sedadiel, disponuje 460-litrovým batožinovým priestorom. To je hodnota hodná väčšieho hatchbacku a v tomto prípade sa na nej podieľa predovšetkým vyššia karoséria, ktorá umožnila vzpriamenejší posed na zadných sedadlách.

Dve zverejnené fotografie, ktorých variácie si môžete pozrieť nižšie, odhaľujú exteriér novinky celkom detailne. Môžeme pozorovať plochú prednú masku zapracovanú dovedna do svetlometmi – ide o pokračovanie vizuálneho motívu Opel Vizor, ktorý poznáme z aktuálnych modelov značky. Na rozdiel od modelov Astra či Mokka je sú však svetlomety zakončené bez ostrého uhla, čo vozidlo spredu opticky zvyšuje.

Opel kladie modelu Frontera vysokú dôležitosť, čomu zodpovedá jednak oživenie staršieho názvu modelu, tak aj marketingová komunikácia sprevádzajúca motoristickú verejnosť. Máme za sebou niekoľko takzvaných teaserov, kedy automobilka postupne odhaľovala názov modelu, detaily, skicu a napokon uvedené dve fotografie.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Prezentovaný automobil sa nám ukazuje v oranžovo-červenom laku, ktorý sme v grafickom programe upravili na modrý, žltý a šedý. Uznávame, že práve v šedom laku Gray je nový Opel Frontera (alebo nová Frontera, ako to uvádza výrobca), naozaj krásny automobil.

Spoločnosť Opel ohlasuje začiatok novej kapitoly svojej dlhej a úspešnej histórie: automobilka so sídlom v Rüsselsheime dnes odhalila prvé fotografie nového modelu Opel Frontera. Toto nové zábavné a priestranné SUV so znakom blesku bude od samého začiatku k dispozícii ako batériové elektrické vozidlo, prípadne si zákazníci budú môcť zvoliť niektorý variant so 48-voltovou hybridnou technológiou.

„Náš nový Opel Frontera prináša kombináciu robustného dizajnu, priestrannosti, šikovných riešení a úsporných pohonných jednotiek, ktorou osloví široké spektrum zákazníkov túžiacich odlíšiť sa od sivého priemeru. Ideálne sa hodí do mestského a predmestského prostredia, pričom našim zákazníkom zároveň ponúka možnosť dobitia,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Opel Florian Huettl.

Nová Frontera nadchýna už na prvý pohľad svojím robustným spracovaním odvážnej a čistej dizajnovej filozofie značky Opel. Vzpriamená silueta a unikátne proporcie prednej časti nového modelu Frontera prinášajú spojenie praktickej, priestrannej kabíny a veľmi odvážneho a drsného, no pritom výrazného moderného zovňajška. V strede prednej masky Opel Visor sa hrdo vyníma nový emblém značky Opel v tvare blesku, tzv. „Blitz“, ktorý oslavuje svoj debut na sériovom modeli. Čierna maska, vďaka ktorej získava predok modelu Frontera unikátnu identitu, plynulo prepája úsporné LED svetlomety s automatickým prepínaním diaľkových svetiel a znak blesku v strede. Maska Vizor, ktorá sa môže oprieť o lichobežníkový chladiaci otvor v spodnej tretine, zdôrazňuje pevný a robustný postoj tohto vozidla. Známy svetelný podpis charakteristický pre vozidlá Opel zažiari v modernej interpretácii s tromi svetelnými blokmi oddelenými prvkami vo farbe karosérie. Pri pohľade zboku zaujme dominantný zadný stĺpik, ktorý vizuálne rozdeľuje obrovský priestor kabíny. Okrem toho vyniknú aj vystupujúce podbehy kolies a blatníky, ktoré novému vozidlu dodávajú stabilný postoj na ceste a zároveň jednoliaty, moderný vzhľad.

Inzercia

Inzercia

Interiér zatiaľ Opel neukázal

Stanica pre smartfóny, Intelli-Seat: smart riešenia v oblasti konektivity a komfortu

Moderný vzhľad a štýl objavíme aj vo vnútri, kde sa šikovný dizajn snúbi s praktickosťou. Široké vodorovne orientované ozdobné prvky na palubnej doske a dverách vizuálne rozširujú už i tak vzdušnú kabínu. Okrem toho sa cestujúci môžu tešiť na plne digitálny kokpit Pure Panel typický pre značku Opel, ktorý ponúka dva 10-palcové displeje a multimediálny informačno-zábavný systém a je rovnakou pastvou pre oči ako nový odvážne elegantný volant. Opel neochvejne presadzuje filozofiu maximálneho pohodlia s čo najnižšou mierou rozptyľovania – používateľom ponúka čisté a detoxikované prostredie, ktoré ich chráni pred všetkými druhmi digitálneho stresu.

Nový model uspokojí aj potreby zákazníkov, ktorí sa radšej spoľahnú na vlastné mobilné zariadenie, a za príplatok im ponúkne inovatívnu stanicu pre smartfóny. Keď používateľ pomocou špeciálnej aplikácie pripojí k tejto stanici svoj smartfón, bude ho môcť používať ako ovládací panel informačno-zábavného systému vozidla a zároveň ním obsluhovať tlačidlá na volante. V novom modeli Frontera Opel opäť raz prináša širokému spektru zákazníkov inovácie v oblasti sedenia. Predné sedadlá disponujú patentovanou funkciou Intelli-Seat. Jej podstatou je medzera, ktorá znižuje tlak na kostrč a zaručuje úžasný komfort aj pri dlhých jazdách po diaľnici. Okrem toho sú sedadlá nielen detailne prepracované a vytvarované, ale vďaka kontrastnému prešívaniu aj veľmi dobre vyzerajú. Ďalej je k dispozícii čalúnenie sedadiel zhotovené z plne udržateľného recyklovaného materiálu.

Zábavnú stránku nového modelu zvyšuje aj celý rad inteligentných riešení. Napríklad vďaka chladenej bezdrôtovej nabíjačke ešte nikdy nebolo nabíjanie mobilných zariadení také jednoduché. Cestujúci majú zároveň k dispozícii dva USB konektory vpredu a ďalšie dva v druhom rade. Väčšie zariadenia, ako napríklad tablety, ktoré by sa za bežných okolností do kabíny riadne nezmestili, je možné bezpečne uskladniť v stredovej konzole, kde sa upevnia pomocou pružného popruhu. Drobnosti, ktoré nosíte každý deň so sebou, si zasa môžete odložiť do otvorených úložných priehradiek v kabíne, kde sa vďaka gumeným podložkám nebudú posúvať a buchotať. Pasažieri v druhom rade môžu využívať vrecká na smartfóny zabudované do operadiel predných sedadiel.

Frontera z praktického pohľadu

Nová Frontera zapôsobí svojou ložnou kapacitou. Už pred sklopením zadných sedadiel ponúka vyše 460 litrov batožinového priestoru – a po ich sklopení sa dostupný objem zvýši až na 1 600 litrov. Zvýšenú mieru všestrannosti vozidlu dodáva aj zadné lavicové sedadlo delené v pomere 60 : 40 či druhá podlaha batožinového priestoru dostupná v štandardnej výbave. Zákazníci, ktorí si potrebujú na cestu pribaliť ešte viac batožiny alebo chcú naplno využiť vyše 200-kilogramovú nosnosť strechy, si môžu za príplatok vybrať praktické pozdĺžne strešné nosiče

Rovnako ako všetky nové modely značky Opel aj nová Frontera zaujme nielen svojím odvážnym a čistým dizajnom, ale aj spoľahlivým výkonom. Zákazníci budú mať na výber čisto batériový elektrický variant alebo mimoriadne úsporné systémy pohonu s 48-voltovou hybridnou technológiou. Bez ohľadu na to, ktorú pohonnú jednotku si zákazník vyberie, môže sa tešiť na vysokú úroveň potešenia z jazdy, ktorú mu prinesie špeciálne vyladený podvozok. Konštruktéri v Rüsselsheime veľmi dôsledne optimalizovali ovládanie karosérie, aby dosiahli jazdné vlastnosti typické pre vozidlá značky Opel – a to aj počas rýchlej jazdy na nemeckých diaľniciach.

Nový Opel Frontera prináša výrazný nový vzhľad, šikovné a zábavné riešenia, ako aj možnosť vybrať si plne elektrický alebo hybridný pohon. To je ďalší dôkaz o tom, ako vážne berie táto nemecká značka svoj prísľub v oblasti elektrifikácie, pričom dokáže uspokojiť široké spektrum zákazníkov.









Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.