NOVINKY

Keď model dosiahne svoje maximum: Nové Audi RS 6 Avant GT je umelecké dielo

Výroba iba 660 kusov a polep na základe Audi 90 quattro IMSA GTO zaručuje výnimočnosť.

Špeciálna edícia je plná exkluzívnych detailov exteriéru aj interiéru.
Vydané  Text: 

Myšlienka Audi RS 6 Avant GT siaha až ku konceptu RS 6 GTO z roku 2020

Dvanásť študentov, ktorí sa učia pracovať ako mechanici karosérií, konštruktéri, automechanici a autolakovníci, pracovali na projekte šesť mesiacov s podporou Audi Design.

Väčšinu inšpirácie čerpali z legendárneho pretekárskeho vozidla Audi 90 quattro IMSA GTO z roku 1989.

Výsledok ukazuje, akou širokou škálou spôsobov môžu mladé talenty prispieť spoločnosti aj počas svojej praxe.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Bezkonkurenčný vzhľad 

Nové Audi RS 6 Avant GT sa od ostatných modelov v ponuke, RS 6 Avant a výkonnej verzie RS  6 Avant, odlišuje ešte pôsobivejším vzhľadom, ktorý vychádza z konceptu RS 6 GTO. Nápadne inšpirovaná je predovšetkým predná časť. 

Maska chladiča Singleframe a nasávače vzduchu sú celé vo vysokolesklej čiernej farbe, vďaka čomu vozidlo  pôsobí ešte nižšie a širšie.

Vertikálne lamely v prednom nárazníku, nová mriežka nasávania a  mohutný predný splitter integrovaný do nárazníka umocňujú ostrejší vzhľad.

RS 6 GTO concept, Audi RS 6 Avant GT, Audi 90 quattro IMSA GTO. Zdroj: audi-mediacenter.com

Nový spôsob výroby z uhlíkových vlákien

Spoločnosť Audi Sport prvýkrát nielenže používa úplne prepracovanú kapotu, ale ju aj vyrába z uhlíkových vlákien.

Inzercia

Inzercia

Jedinečná povrchová úprava robí z karbónového materiálu prepracovanej kapoty skutočný pútač pozornosti.

Integrované výduchy vzduchu za veľkými 22-palcovými kolesami znižujú tlak vzduchu v podbehoch kolies a zlepšujú chladenie bŕzd.

Rovnako ako kapota, aj blatníky, v ktorých sa nachádzajú veľké kolesá, sú  prvýkrát celé vyrobené z uhlíkových vlákien – čo je vrcholom na samotnom vozidle, ako aj pre  výrobu Audi. 

Nové Audi RS 6 Avant GT je vrcholom modelového radu

Špeciálna edícia je plná exkluzívnych detailov exteriéru aj interiéru.

Pôsobivý spojler na hrane strechy, prepracovaný difúzor a 22-palcové disky kolies s výrazným dizajnom podčiarkujú jeho vrcholné postavenie v modelovom rade.

V interiéri sa ako exkluzívne akcenty nachádzajú kvalitné škrupinové sedadlá, svieža farebná kombinácia a individuálne číslovanie na stredovej konzole.

Ľahké nastaviteľné vinuté pruženie jedinečné pre RS 6 Avant GT a prepracovaný športový diferenciál quattro na zadnej náprave umocňujú zážitok z jazdy.

Preplňovaný osemvalcový motor s dvoma turbodúchadlami dosahuje max. výkon 463 kW (630 k) a poskytuje krútiaci moment 850 Nm od 2300 do 4 500 ot/min. Kombinovaná spotreba paliva podľa WLTP je pritom  12,7 – 12,2 l /100 km.

Výroba v spoločnosti Böllinger Höfe je uhlíkovo neutrálna

Na dosiahnutie tohto cieľa Audi využíva ekologickú elektrickú energiu a teplo z obnoviteľných zdrojov – dôležitý  míľnik pre značku aj pre závod v Neckarsulme.

Emisie CO2, ktorým Audi zatiaľ nedokáže  zabrániť prostredníctvom obnoviteľných zdrojov energie, sa kompenzujú pomocou  uhlíkových kreditov z certifikovaných environmentálnych projektov.

Spoločnosť tak významne prispieva k Mission:Zero – environmentálnemu programu prémiového výrobcu pre plne udržateľnú výrobu. 

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.