Autoškola Ministerstva vnútra SR je už zaregistrovaná. Kto si v nej môže urobiť vodičský preukaz a prečo vôbec vznikla?

Ministerstvo vnútra už má registráciu svojej rezortnej autoškoly potvrdenú. Autoškola by tak prvých záujemcov o udelenie vodičského oprávnenia mohla prijať už v najbližších týždnoch.

Určená však nebude pre každého, ale len pre vybraných ľudí.
Podobný krok pred časom urobilo aj Ministerstvo obrany SR.
Vydané  Text: 

V auguste minulého roku sme vás informovali o pripravovanej novinke z rezortu vnútra. Na verejnosť sa v tej dobe dostali informácie, ktoré hovorili o opätovnom otvorení autoškoly tohto ministerstva. V tom čase nebolo presne zrejmé, kedy by mohla autoškola prijať prvých uchádzačov o vodičské oprávnenie. Situácia sa však mesiacmi zmenila. Aktuálne informácie hovoria o tom, že prví uchádzači by mohli do kurzu nastúpiť už čoskoro.

Spustenie kurzov už v prvom polroku

Ako informuje portál teraz.sk, rezortná autoškola Ministerstva vnútra Slovenskej republiky už má registráciu na Ministerstve dopravy SR. To znamená, že ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok jej fungovania by mohol byť už v priebehu najbližších týždňov. TASR to uvádza na základe informácií od tlačového odboru Ministerstva vnútra SR. Rezort ďalej dodáva: „Kurzy v súčasnosti ešte neprebiehajú, pretože je potrebné vypracovať a aktualizovať interné predpisy zabezpečujúce riadny chod autoškoly.

Problém na STK pre nálepky a fólie na aute: Záleží na tom, kde nálepky sú a čo na nich je

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Rezortná autoškola, ktorá opätovne vzniká po 9 rokoch je priamou odpoveďou na dopyt po vodičských oprávneniach pre zamestnancov ministerstva. Zároveň sa však očakáva, že týmto krokom by mohlo dôjsť k finančnej úspore. Ministerstvo vnútra SR sa aktuálne musí spoliehať na služby súkromných autoškôl. Tie si pritom za jedného uchádzača neraz účtujú aj viac tisíc eur.

Autoškola len pre vybraných

Samozrejme treba počítať s tým, že podobná autoškola nebude pre každého. Určená je predovšetkým zamestnancom ministerstva, pracovníkom Policajného zboru a taktiež aj zamestnancom Hasičského a záchranného zboru. Ako sme uvideli v pôvodnom článku z 22. augusta 2023, autoškola Ministerstva vnútra by v budúcnosti mohla poskytovať predovšetkým školenia na získanie vodičského oprávnenia skupín A, B, C alebo D. Presnejšie plány ohľadom školení zatiaľ známe nie sú.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Rezort vnútra pritom nie je jedinou podobnou autoškolou na našom území. Už pred časom Ministerstvo obrany SR otvorilo vlastné školiace pracovisko. Ďalším dôvodom vzniku podobných autoškôl je aj akútny nedostatok vodičov v daných rezortoch.

Ministerstvo vnútra otvára vlastnú autoškolu. Pre koho bude určená a aké skupiny vodičských preukazov si v nej urobíte?





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.