Spravodajstvo

Kupujte, kým sa dá. VW touto generáciou končí s výrobou modelu T-Roc so soft-topom. Je pritom druhý najpredávanejší v EÚ

„Pre kabriolety existuje len skutočne malá skupina zákazníkov,“ povedal šéf vývoja značky VW Kai Grunitz.

Vydané  Text: 

VW T-Roc Cabriolet je druhým najpredávanejším kabrioletom v Európe. Ani to ale nestačí na to, aby sa značka Volkswagen rozhodla v tomto projekte pokračovať ďalej. Aktuálna prvá generácia modelu T-Roc Cabriolet je teda tá posledná.

Volkswagen nenahradí T-Roc Cabriolet, keď značka budúci rok uvedie na trh novú verziu malého SUV.

Odstránením kabrioletu verzie T-Roc zostane značka VW bez modelu kabriolet a ešte viac sa zníži dostupnosť kabrioletov s plátenou strechou, takzvaným soft-topom, v Európe.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

„Pre kabriolety existuje len skutočne malá skupina zákazníkov,“ povedal šéf vývoja značky VW Kai Grunitz.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zdanlivo úspešný projekt, ale trhová pozícia nie je všetko

Súčasný T-Roc bol uvedený na trh v roku 2017 a v roku 2020 výrobca pridal verziu bez strechy. T-Roc ako taký bol vlani po 11 mesiacoch tretím najpredávanejším autom v Európe so 191 015 zaregistrovanými kusmi, ukazujú údaje analytickej spoločnosti Dataforce.

T-Roc vo verzii kabriolet mal za rovnaké obdobie predaj 11 693 kusov a bol druhým najpredávanejším kabrioletom v Európe po kabriolete od Mini.

Nový T-Roc bude zároveň poslednou generáciou so spaľovacím motorom Volkswagen, povedal Grunitz novinárom na pri príležitosti veľtrhu CES 2024 v Las Vegas, ako ho cituje denník Automotive News Europe.

Fotogaléria: Volkswagen T-Roc Cabriolet (2022)

 









Pokračujte na ďalší príspevok »