Nový model / Autá budúcnosti

Toto zmení váš pohľad na elektromobily od VW! Nový ID.X Performance je brutálny stroj s nádherným dizajnom

Ak existuje niekto, komu sa nepáči ani tento elektromobil, tomu už niet pomoci.

VW ID.X Performance je výkonnostnou verziou modelu ID.7 s pôsobivým vizuálom.
Obsahuje výkonný dvojmotorový pohon s výkonom 411 kW (558 k) a funkciou boost.
Vydané  Text: 

VOLKSWAGEN – ID.X Performance demonštruje svoju jedinečnú atletickosť prostredníctvom dynamického vzhľadu. Exteriér plne elektrickej limuzíny má množstvo športových prvkov – predný splitter aj zadný difúzor sú vyrobené z karbónu.

Inžinieri športový podvozok s obzvlášť tuhými pružinami znížili o 60 milimetrov. Spolu s pohonnou jednotkou to výrazne prispieva k výkonu, vďaka čomu je ovládanie vozidla ešte agilnejšie.

Vozidlo stojí na 20-palcových športových zliatinových diskoch s centrálnym zámkom a pretekárskymi pneumatikami veľkosti 265. Vzadu sa o potrebný prítlak stará karbónové krídlo.

Tónované zadné svetlá tiež zdôrazňujú športový vzhľad vysokovýkonnej elektrickej limuzíny. Červené akcenty zasa zdôrazňujú športové vlastnosti v interiéri.

V interiéri vozidla sedia pasažieri na karbónových sedadlách, ktoré poskytujú optimálnu oporu aj pri dynamickom štýle jazdy.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Výkonný dvojmotorový pohon s výkonom 411 kW (558 k) a funkciou boost

V predvádzacom vozidle ID.X Performance Volkswagen doplnil permanentne vybudený synchrónny motor na zadnej náprave o ďalší asynchrónny motor na prednej náprave, čím vytvoril pohon všetkých kolies. Výhodou tohto typu pohonu je pripravenosť na krátkodobé preťaženie a obzvlášť nízke straty odporu.

Výsledkom je, že tento typ motora je ideálny na dodávanie krátkodobého výkonu vo forme funkcie boost. Krútiaci moment pohonu je riadený správcom dynamiky vozidla, ktorý riadi aj činnosť uzávierky diferenciálu zadnej nápravy v modeli ID.X Performance. Funkcia sa ovláda na samostatnom displeji so 17-centimetrovou uhlopriečkou v stredovej konzole.

Energiu dvojmotorového pohonu dodáva pohonná batéria, ktorá umožňuje vysoký trvalý výkon a krátke doby nabíjania s nabíjacou kapacitou až 200 kW.

Komunita elektrických fanúšikov

Volkswagen predstavil model ID.X Performance na akcii ID. Treffen, ktorý sa konala v Locarne od 5. do 9. septembra 2023. Nadšenci elektrických vozidiel sa stretávajú na švajčiarskej strane jazera Lago Maggiore, aby hovorili o svojej spoločnej vášni a zúčastnili sa spoločných výletov.

Stretnutie iniciuje a organizujú majitelia vozidiel ID., ktorí sú zároveň členmi klubu ID. Drivers Club. V roku 2023 sa vytvoril nový rekord návštevnosti s viac ako 130 vozidlami.

 









Pokračujte na ďalší príspevok »