Cez víkend sa pripravte na viaceré dopravné obmedzenia. Dotknú sa aj vyťažených úsekov

Národná diaľničná spoločnosť má v pláne počas nadchádzajúcich dní vytvorenie dopravných obmedzenií na viacerých úsekoch diaľnice D1 a D2.

Dôvodom bude najmä úprava značenia a práce na vozovke.
Dopravné obmedzenia sa zopakujú aj ku koncu augusta.
Vydané  Text: 

Nadchádzajúci víkend sa na Slovensku treba pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia. Tie najväčšie sa dotknú západu krajiny. Tam budú prebiehať súbežne práce na diaľnici D1 a taktiež aj na úseku diaľnice D2. V daných bodoch môže dočasné obmedzenie dopravy spôsobiť vznik kolón. Na informáciu upozornil portál teraz.sk s odvolaním na hovorkyňu Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Evu Žgravčákovú.

Dopravné obmedzenia na diaľnici D1

Motoristi využívajúci diaľničný úsek D1 medzi Trnavou a Sencom, by mali cez víkend rátať s miernym obmedzením. Počas soboty (19.8.2023) a nedeľe (20.8.2023) platí obmedzenie dopravy v čase od 6:00 do 12:00. Dôvodom zmieneného obmedzenia je obnova dopravného značenia v oboch jazdných pásoch diaľnice.

Eva Žgravčáková ďalej vysvetľuje: „Výkon prác, ktoré boli dlhodobo plánované, sme mimoriadne a veľmi operatívne prispôsobili avizovanému zvýšenému tranzitu v okolí Bratislavy v súvislosti s festivalom (LOVESTREAM festival 2023 pozn. redakcie). Realizácia prác sa totiž posunie len do skorých doobedňajších hodín.

798 eur za prekročenie rýchlosti o 10 km/h máme aj v zákone o cestnej premávke. Pokuta platí na vybraných úsekoch

NDS v súvislosti s očakávanými prácami apeluje na dodržiavanie dopravných predpisov a značení. Najmä však na rešpektovanie maximálnej povolenej rýchlosti. Hovorkyňa NDS taktiež vyzýva na ohľaduplnosť voči terénnym pracovníkom.

Čiastočné uzavretie diaľnice D2

Okrem diaľnice D1 cez víkend bude potrebné tiež rátať s obmedzeniami na diaľnici D2 smerom do Rakúska. Konkrétne sa jedná o dopravný úsek od križovatky Jarovce v smere Bratislava-Viedeň. NDS oznámila, že uzavretie časti diaľnice začne už od piatka (18.8.2023) o 20:00 a potrvá do nedele (20.8.2023) do 6:00. Rovnako treba počítať s jej čiastočnou uzáverou aj od 25. augusta od 20:00 až do 30. augusta do 6:00.

Dopravné obmedzenia vzniknú v dôsledku plánovaných prác na vozovke. Národná diaľničná spoločnosť apeluje na vodičov a žiada ich, aby rešpektovali dopravné značenia a obmedzenia. Polícia tiež uvádza, že doprava na diaľnici D2 v čase prác bude viesť len v jednom jazdnom pruhu.

Ktorú odbočku si mám teda vybrať? Križovatka pri Senci a zmätočné odbočovanie doľava





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.