VIDEO: Nová Škoda Kodiaq sa už vyrába! Jej prezentácia prebehne na jeseň. Ako bude vyzerať?

Výroba novej Škody Kodiaq už bola zahájaná. K oficiálnemu odhaleniu príde na jeseň 2023.

Škoda Kodaiq bude po prvýkrát dotupná aj s novým plug-in hybridným pohonom.
Výroba bude prebiehať v Kvasinách.
Vydané  Text: 

Jeseň tohto roku bude pre českú automobilku Škoda kľúčová. Predstavenia nových generácií sa dočká hneď dvojica extrémne dôležitých modelov značky. Popri novej Škode Superb sa odhalí aj druhá generácia modelu Škoda Kodiaq. Vôbec po prvýkrát bude veľké 7-miestne SUV dostupné aj s elektrifikovaným pohonom. Sériová výroba Kodiaqu sa naplno rozbehne začiatkom budúceho roka.

Škoda Kodiaq „Made in Kvasiny“

Škoda Kodiaq, ako najväčší model automobilky, prejde obmenou generácií už v nasledujúcich mesiacoch. Česká automobilka nedávno na svojich oficiálnych stránkach zverejnila prípravy predsériovej výroby svojho SUV. Kodiaq bude aj naďalej schádzať z výrobných liniek v továrni v českých Kvasinách. Ide o rovnaké priestory, v ktorých aktuálne vzniká aj Superb. Jeho výroba však v nadchádzajúcej generácii bude prebiehať v Devínskej novej Vsi po boku Volkswagenu Passat.

V Bratislave sa už začala výroba nového Passatu aj Superbu! Kedy sa dostanú na trh?

V Kvasinách sa tak uvoľní priestor na dodatočných 150 tisíc áut ročne. Príchod nového Kodiaqu si vyžadoval mierne úpravy tamojších výrobných priestorov. Automobilka Škoda na tento účel preinvestovala 12 miliónov eur. Zmeny sa dotkli predovšetkým integrácie moderných technológií, ako sú dopravníky, manipulátory, robotov určených na montáž podvozkov alebo nanášanie lepidlo a okien. Vďaka dodatočným zmenám bude možné v Kvasinách vyrobiť denne až 410 kusov novej Škody Kodiaq 2. generácie.

VIDEO nájdete po kliknutí na tento odkaz

Nová identita

Škoda pri príležitosti oznámenia spustenia testovacej výroby zverejnila aj detailný pohľad na karosériu svojho nového SUV. Samozrejme, že bližšie detaily stále zostávajú v utajení, no už teraz je zrejmé, že sa dočkáme zásadnejších zmien. Tie sa jednak dotknú pohonu, kedy Škoda Kodiaq dostane po prvý krát aj plug-in hybridný pohon, ale taktiež dôjde aj k zásadnej zmene dizajnu. Škoda určite do nového modelu implementuje novú korporátnu identitu a tiež viaceré prvky predostreté štúdiou Vision 7S.

Z videa a fotografií je zrejmé, že si Kodiaq zachová taktiež aj výraznú porciu plastovej ochrany najzraniteľnejších častí karosérie. V nadchádzajúcich týždňoch sa pravdepodobne dočkáme odhaľovania ďalších detailov o pripravovaných modeloch Škoda. Všetka pozornosť sa bude sústreďovať hlavne na Super a Kodiaq, no čoskoro by sme sa mali dočkať aj modernizácie modelov Scala a Kamiq.

Nová Škoda Kodiaq a Superb zvládli náročné testy v arktickom chlade. Kedy budú predstavené?

Inzercia

Inzercia





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.