Fotogaléria:Predajné výsledky: automobiliek za máj

Volvo v spojení so svojou „performance“ odnožou Polestar a jej pretekárskou divíziou Cyan Racing mieri do WTCC. A pozor, s novou S60 majú dlhodobé plány!


K priznaniu automobilky došlo presne 30 rokov po dosiahnutí titulu v ročníku 1985 European Touring Car Championship s legendárnym Volvom 240 Turbo. Vtedy so svojím prepĺňaným štvorvalcom porazil automobily prestížnejších značiek a oveľa vyšších objemov. Tentokrát však ťarchu zodpovednosti na seba prenesú dva exempláre pretekárskeho Volva S60 [Polestar](http://www.autoviny.sk/novinky/15609-volvo-ovladlo-sportovu-diviziu-polestar)TC1.

Alexander Murdzevski Schedvin, hlava oddelenia motoršportu v Polestar, dokonca priznal, ako vysoko s novým automobilom mieria: „Je to pre nás veľký deň. Spúšťame program, ktorý smeruje k jedinej veci; priniesť opäť majstrovský titul do Švédska“. Netvrdí, že sa tak stane hneď úvodný rok v biznise, preto majú s novým pretekárskym vozidlom dlhodobejšie plány.

Cyan Racing je tradičný partner Polestaru v oblasti motoršportu. Spolupráca začala v roku 1996 a na konte má už šesť titulov jazdcov a sedem titulov pre tím v šampionáte STCC – Swedish Touring Car Championship.

Špeciál Volvo S60 TC1 tak dostane nový, trubom prepĺňaný štvorvalec s výkonom 294 kW (400 koní), vychádzajúci z agregátu Drive-E. Kto ho bude viesť v sezóne 2016 je ešte otázne, Volvo však v tlačovej správe prezradilo, že bližšie informácie budú dostupné čoskoro.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!