Fotogaléria:Tajné: Nový Jaguar XJ

Volkswagen v predpremiére ukázal druhú generáciu MPV Touran. Novinka narastie do dĺžky a dostane úplne nové motory.


Presne pred 12 rokmi išla do predaja prvá generácia Volkswagenu Touran. Kompaktné MPV bolo prvým modelom na platforme PQ35, zažilo éru motorov TDI so vstrekovaním čerpadlo-tryska i common-rail, stalo sa svedkom kompletnej výmeny atmosférických benzínových motorov za preplňované aj priekopníkom používania turbomotorov spaľujúcich CNG. Dnešných dní sa prvý Touran dožil s dvoma výraznými faceliftami v rokoch 2006 a 2010.

Na konci leta do predaja dorazí od základov nová generácia, ktorá sa svetu prvýkrát predvedie na autosalóne v Ženeve. Do dĺžky narastie o 12 cm, bude teda merať 4,5 metra. To Touranu zaistí dostatočný odstup od Golfu Sportsvan, od neho sa Touran odlíši tiež sedemmiestnym interiérom a výrazne väčším batožinovým priestorom.

Výbavu obohatia moderné prvky ako adaptívny tempomat, pokročilé bezpečnostné systémy alebo konektivita pre Apple a Android. Ponuku motorov budú tvoriť štvorvalce 1,2 l TSI/81 kW, 1,4 l TSI/110 kW, 1,8 l TSI/132 kW, 1,6 TDI/81 kW a 2,0 l TDI vo verziách 110 a 140 kW.

Pokračujte na ďalší príspevok »