Nový Superb a Kodiaq na prvých fotografiách. Škoda začína lákať na svoje nové vlajkové lode!

Škoda Superb a Kodiaq prídu už čoskoro. Prinesú novú techniku a stálu ponuku motorizácií?

Vydané  Text: 

Tento rok je z hľadiska českej automobilky kľúčovým. Škoda totiž v nasledujúcich mesiacoch plánuje odhaliť hneď dvojicu nových generácií jej vlajkových modelov Superb a Kodiaq. Na tlačovej konferencii došlo aj k načrtnutiu smerovania automobilky na najbližšie roky. Súčasťou konferencie bolo aj odhalenie sôch nových elektromobilov či dokonca modernizovaného Enyaq iV a Enyaq Coupé iV.

Kodiaq a Superb prídu už na jeseň

Aktuálne najdôležitejšou témou v Mladej Boleslavi je príprava na oficiálne odhalenie Škody Superb a Škody Kodiaq. Automobilka nedávno zverejnila sériu fotografií, ktoré odhaľujú siluetu oboch pripravovaných modelov. Z nich je zrejmé, že dizajn načrtnutý štúdiou Vision 7S sa v čiastočnej forme už čoskoro dostane do produkcie. To ale ani zďaleka nie je všetko.

Škoda prototypy
Škoda Superb – liftback

Škoda plánuje už počas jesene tohto roka usporiadať dve samostatné veľkolepé udalosti na ktorých dôjde k oficiálnemu odhaleniu oboch modelov. Čo zatiaľ vieme je, že Superb aj Kodiaq prinesú úplne novú techniku čo sa týka asistenčných systémov a taktiež aj pohonu. Očakávať môžeme aj použitie nových materiálov v interiéri.

Automobilka na svojom webe zverejnila aj predpokladanú ponuku agregátov pre oba modely. Ako Superb, tak aj Kodiaq budú k dispozícii s klasickou stálicou motorizácií na naftu a benzín. Okrem toho pribudne do ponuky aj mild-hybridný pohon a vylepšený plug-in hybrid.

Škoda prototypy
Škoda Superb – kombi

Superb bude dostupný ako liftback aj kombi

Počas akcie zameranej na budúcnosť modelového portfólia značky nazvanej „Let’s Explore“ sa predseda predstavenstva Klaus Zellmer k očakávaným novinkám vyjadril nasledovne: „Superb a Kodiaq sú dva dôležité piliere modelového portfólia značky Škoda. Práve preto je pre nás predstavenie nových generácií oboch modelových radov, ktoré prebehne na jeseň, veľmi významnou udalosťou. Model Superb je vlajkovou loďou nášho portfólia vozidiel so spaľovacími motormi. Vo svojej štvrtej generácii bude aj naďalej stanovovať latku v oblasti komfortu i priestoru, a to tak vo verzii liftback, ako aj vo verzii kombi. Druhá generácia modelu Kodiaq posunie bezpečnosť, techniku a všestrannosť na celkom novú úroveň. V portfóliu našej značky dlhodobo ponúkame to najlepšie zo sveta elektrických i spaľovacích motorov a vychádzame v ústrety našim zákazníkom. Oba modely tak budú ponúkané aj v plug-in hybridnom a mild hybridnom variante.

Škoda prototypy
Škoda Kodiaq

Siluety zverejnené na internete prezrádzajú, že predovšetkým Škoda Kodiaq bude výrazne inšpirovaná štúdiou Vision 7S. Ide predovšetkým o predné partie v oblasti svetlometov. Na oboch poodhalených modeloch (Kodiaq a Superb v oboch karosárskych verziách liftback a kombi) zostal zachovaný typický prvok Škoda. Reč je o grafike zadných svetlometov v tvare písmena C.

Prečítajte si aj:


škoda drift
Škoda Enyaq RS iV prekonala svetový rekord v dĺžke driftu na ľade. Vracia sa tak do Guinnessovej knihy rekordov

Inzercia

Inzercia

David Hecl


Prídu aj iné modely

Bližší dizajn je zatiaľ zahalený rúškom tajomstva. Každopádne Škoda na zmienenej akcii odhalila aj dizajnové sochy jej nadchádzajúcich modelov. Môžeme si tak urobiť čiastočný obraz toho, ako bude tvarovaná karoséria modelu Superb Kombi a Kodiaq.

Škoda navyše odhalila aj víziu faceliftovaných Enyaq iV a Enyaq Copué iV. Dokonca sme sa dozvedeli aj čo to o dizajne nových modelov, ktoré budú predstavené v najbližších rokoch.

Škoda prototypy
Prehľad nových elektrických áut, ktoré budú predstavené v najbližších rokoch.

Zdroje:  AUTOVINY.SK




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »