Dacia spustila predaj SPRING EXTREME. Stále je najlacnejším elektromobilom na Slovensku

Objednávky modelu Spring Extreme s motorom ELECTRIC 65 sa na Slovensku práve spustili, s prvými dodávkami sa počíta už pred letom.
Vydané  Text: 

V rámci bruselského autosalónu Dacia predstavila na modeli Spring úplne novú výbavu Extreme, ktorá dodáva modelu outdoorový charakter. Táto výbava sa potom rozšíri na štyri základné modely značky (Spring, Sandero, Duster a Jogger). Nový elektrický motor, ktorý je k dispozícii len vo výbave Spring Extreme, je spojený s novou prevodovkou, ktorá znásobuje krútiaci moment prenášaný na kolesá a zároveň poskytuje väčšiu akceleráciu a rekuperáciu v širokom rozsahu. Má však maximálny výkon iba 48 kW (65 koní), teda Spring ostáva naďalej určený predovšetkým do mesta. Vďaka úplne novému motoru ELECTRIC 65 má Spring Extreme dojazd 220 km v zmiešanom cykle WLTP a 305 km v mestskom cykle WLTP. Motor ELECTRIC 45 (45 k/33 kW) sa bude naďalej používať vo výbave Essential a „Extreme“ nahradí výbavu Expression, ktorú si doteraz vybralo až 80 percent majiteľov modelu Spring.

TEST Dacia Spring: Týždeň s lacným elektromobilom dopadol oveľa lepšie, ako by ste si mysleli

Dacia Spring vyvoláva rozporuplné dojmy, pretože popri nízkej cene ponúka naozaj málo. Veľmi však záleží na uhle pohľadu, o čom nás Dacia prakticky presviedčala počas týždňového testu.

Spring Extreme prichádza s úplne novou farbou „Slate Blue“ a radom exkluzívnych dizajnových prvkov týkajúcich sa exteriéru aj interiéru.
Novinky v exteriéri: * Copper Brown farba sa používa na dieloch umiestnených na strešných lištách, krytoch bočných zrkadiel, nábojoch kolies, logu Dacia na dverách batožinového priestoru a pod optikou vozidla * Pruhovanie s topografickým dizajnom na predných dverách a odkaz na charakteristický šnorchel modelu Duster umiestnený medzi dverami a prednými blatníkmi * Topografické vzory na spodnej ochrane dverí
Novinky v interiéri: * Topografické vzory na prahoch dverí * Topografická potlač na predných gumových rohožiach * Copper Brown farba použitá na niektorých častiach panelov predných dverí a okolo vetracích otvorov a navigačného panela * Prešívanie sedadiel vo farbe Copper Brown * ‘Dacia Link’ logo v reliéfe predných sedadiel Spring Extreme s motorom ELECTRIC 65 je možné objednať na Slovensku za 21 500 € (bez doplnkovej výbavy). Pre úplnosť dodajme, že Dacia Spring ako taká sa predáva od od 20 250 € a ponuka už obsahuje aj verziu [Spring Cargo, o ktorej sme písali nedávno](https://www.autoviny.sk/novinky/124339/dacia-ma-prvy-hybrid-jogger-hybrid-140-prejde-az-900-km-na-jednu-nadrz) v rámci iného príspevku o hybridnej verzii modelu Jogger. Objedávky na Dacia Spring Extreme sa spustili 16. januára a prvé dodávky sa očakávajú ešte pred letom.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.