Najviac elektromobilov bude mať v novom roku PEUGEOT: e-pohonom vybaví každý jeden model a neostane len pri autách!

Peugeot chce mať nielen najkrajšie elektromobily na svete, ale ponúkať ich dosť na to, aby si vybral doslova ktokoľvek. Od bicyklov a skútrov cez autá až po dodávky.
Vydané  Text: 
* **Všetky modely PEUGEOT budú od roku 2023 k dispozícii s elektrickými motormi**. * **Ponúkne tak najširšiu ponuku v rámci elektrickej mobility v Európe v roku 2023**. * **Inovácie v modelovom portfóliu zahŕňajú aj nový hybridný motor pre modely PEUGEOT 3008 a 5008**. * **Horúcou novinkou je PEUGEOT e-Streetzone, elektrický skúter do mesta s extra nízkymi prevádzkovými nákladmi**. Rok 2023 bude rokom výrazného zrýchlenia v elektrifikácii modelov automobilky PEUGEOT: **od prvej polovice roka 2023 budú všetky modely značky PEUGEOT dostupné s jedným alebo viacerými elektromotormi**. PEUGEOT tak získa najširšiu elektrickú ponuku v Európe s mnohými novými modelmi a technológiami od elektrických bicyklov po dodávky, elektrické skútre a osobné autá. Do roku 2030 tak bude predávať už iba elektrické modely. Nepôjde však iba o batériové elektromobily, v modeloch E-208 a E-308 sa dočkáme aj vodíkového palivového článku a dvoch a plug-in hybridov s pohonom všetkých štyroch kolies.
### Nová hybridná technológia pre modely PEUGEOT 3008 a 5008 PEUGEOT bude prvou značkou koncernu Stellantis, ktorá uvedie na trh **novú generáciu hybridných pohonných jednotiek**. Spočiatku sa predstaví v SUV modeloch PEUGEOT 3008 a PEUGEOT 5008, následne sa rozšíri do ostatných modelov. Technológia pozostáva z novej generácie benzínového motora PureTech s výkonom 100 kW (136 k) spojeným s novou elektrifikovanou dvojspojkovou prevodovkou. Vďaka 48 V batérii, ktorá sa dobíja počas jazdy, ponúka táto technológia extra krútiaci moment pri nízkych otáčkach a 15-percentné zníženie spotreby paliva. Zároveň umožňuje aj jazdu s nulovými emisiami do vzdialenosti 1 km pri nízkych rýchlostiach a na krátke vzdialenosti v meste.
### Ďalšie rozšírenie 100 % elektrickej ponuky: uvedenie modelov E-308 a E-308 SW Ponuka 100 % elektrických modelov PEUGEOT sa v roku 2023 rozšíri s príchodom nových modelov E-308 a E-308 SW. PEUGEOT bude jedným z prvých európskych výrobcov, ktorý ponúkne **100 % elektrické kombi**. Vďaka svojmu hatchbacku a kombi bude značka s levom schopná uspokojiť všetky potreby zákazníkov segmentu C, ktorí chcú prejsť na mobilitu s nulovými emisiami. Jadrom vývoja týchto nových modelov, ktoré zdedili nový a mimoriadne výkonný elektromotor s výkonom 115 kW (156 k), boli dynamika a radosť z jazdy, ktoré tvoria základné prvky DNA značky PEUGEOT. Nové modely E-308 a E-308 SW stanovili nové štandardy v oblasti elektrickej účinnosti so spotrebou iba 12,7 kWh/100 km (užitočná energia/dojazd WLTP), pričom ponúkajú dojazd do vzdialenosti viac ako 400 km (v rámci zmiešaného cyklu WLTP). Tento výkon sa podarilo dosiahnuť vďaka všetkým pokrokom v oblastiach motora a batérie, ako aj aerodynamiky, optimalizácie hmotnosti s novou platformou EMP2 a zníženiu trecích strát.
### Nový PEUGEOT E-208: vyšší výkon a nižšia spotreba Model E-208 je priekopníkom v ponuke 100 % elektrického pohonu značky PEUGEOT a v roku 2023 prejde významným vývojom, konkrétne s novým motorom predstaveným v modeli E-308. Maximálny výkon modelu E-208 sa zvýši o 15 percent, zo 100 kW (136k) na 115 kW (156k). Zlepší sa aj jeho spotreba, ktorá sa má udržať na hodnote iba 12 kWh/100 km, o poskytuje modelu e-208 nárast dojazdu o 10,5 %, alebo o ďalších 38 km na celkových 400 km v kombinovanom cykle WLTP (zatiaľ podlieha procesu schvaľovania). S krútiacim momentom 260 Nm dostupným od 0 km/h je PEUGEOT E-208 tichý a bez vibrácií a rovnako ľahko sa ovláda. To ešte viac posilňuje dynamické vlastnosti, vďaka ktorým dosahuje parametre, ktoré sú priaznivé aj pri pokojnom každodennom používaní. Napríklad PEUGEOT E-208 sa rýchlo nabije zo 100 kW nabíjačky z 20 % na 80 % za menej ako j ako 25 minút. Všetky tieto vlastnosti dopĺňajú úspech modelu PEUGEOT E-208, ktorý je od začiatku roka 2022 najpredávanejším elektromobilom segmente B v Európe a nachádza sa aj na špičke predajov elektromobilov vo Francúzsku. Od svojho uvedenia na trh v roku 2019 sa z modelu PEUGEOT E-208 predalo už takmer 110 000 kusov.
Aj v segmente C automobilka PEUGEOT potvrdila uvedenie modelu PEUGEOT E-408 spolu s plug-in hybridnými verziami svojho dynamického a inovatívneho fastbacku. PEUGEOT E-408 doplní 100 % elektrický rad automobilky PEUGEOT, ktorý dokáže naplniť všetky požiadavky s modelmi od PEUGEOT E-208 až po PEUGEOT E-TRAVELLER, vrátane modelov PEUGEOT E-2008, E-308, E-308 SW a E-RIFTER.
Napokon, PEUGEOT Cycles ponúka kompletný rozsah šiestich elektrických bicyklov prispôsobených všetkým druhom používania, od dennej mestskej premávky, cez cestné modely, až po off-road.
### e-Solutions, ponuka služieb, ktorá uľahčí život svojim klientom PEUGEOT uľahčí život svojim e-klientom ponukou inteligentných služieb : * Aplikácia na smarphone MyPeugeot dovoľuje komunikovať so svojim automobilom a programovať nabíjanie ako aj predvoliť vopred tepelné podmienky v automobile na diaľku * Aplikácia Free2Move eSolutions dovoľuje programovať cestu, predvídať etapy nabíjania vďaka integrácie nabíjacích staníc na ceste – sieť už zahŕňa 260 000 základní v Európe.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.