Polícia zmení vzhľad vozidiel. O ich dizajne môžete rozhodnúť aj vy!

Slovenská polícia mení vzhľad svojich áut. O ich dizajne môžete rozhodnúť aj vy!
Vydané  Text: 
Bielo-zelená farebná kombinácia na autách s majákom je niečo, čo v mnohých vodičoch vyvoláva rešpekt. Aktuálny vzhľad policajných áut je tu už poriadne dlho, a práve preto sa chystá veľká zmena. Polícia Slovenskej republiky na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti Facebook zverejnila anketu, ktorá má za úlohu vybrať nový vzhľad policajných áut. ### Nový dizajn pre policajné autá Len pred malou chvíľou polícia na svojom [profile na Facebooku](https://www.facebook.com/policiaslovakia) zverejnila anketu, do ktorej sa môže zapojiť každý. **Tá pojednáva o novom dizajne policajných áut a ukončená bude 12.6.2022, t.j. v nedeľu**. Polícia zverejnila hneď trojicu návrhov v modernej šedo-modro-žltej kombinácii, ktorá je podobná policajným farbám v Česku, Nemecku, Anglicku či dokonca na Novom Zélande. ### Moderný vzhľad prispôsobený 21. storočiu Polícia vo svojom statuse cituje slová prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana: „*Občania Slovenskej republiky si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života. Príslušníci Policajného zboru zase na vedenie, ktoré im vytvorí podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia. Z týchto dôvodov pracujeme na reforme, ktorej výsledkom bude nielen vyššia dôveryhodnosť polície, ale aj atraktívnejšia práca príslušníka Policajného zboru, lepšie platové náležitosti, nové uniformy a v neposlednom rade aj nový vozový park s moderným dizajnom, o ktorom môže v týchto dňoch rozhodnúť aj široká verejnosť.*“
Polícia na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti Facebook zverejnila anketu, do ktorej sa môžete zapojiť aj vy.
Súčasťou pripravovanej reformy Policajného zboru tak bude aj radikálna zmena vzhľadu policajných áut. Bližšie informácie o chystanej zmene by sme sa mali dozvedieť v dohľadnej dobe. [Nie je to tak dávno, čo sme vám priniesli informácie o tom, že polícia v blízkej dobe dostane nové ekologické autá](https://www.autoviny.sk/novinky/123393/ministerstvo-vnutra-planuje-modernizovat-vozovy-park-policie-chce-nakupovat-ekologicke-auta). ### Rozporuplné reakcie kvôli Ukrajine K príspevku ohľadom zmeny dizajnu áut na Facebooku vyjadrilo svoj názor už niekoľko stoviek hlasujúcich. Nájdu sa pozitívne komentáre, ale aj také, ktoré dokonale odrážajú dnešnú dobu, kedy ľudia nevedia dostatočne dobre pracovať s množstvom informácií. Ide napríklad o komentujúcich, ktorí si nový vzhľad policajných áut spájajú s farbami vlajky Ukrajiny. Ide pritom o bežné farby používané na policajných autách naprieč viacerými krajinami vo svete, a to už dávno pred vojenskou inváziou Ruska na Ukrajinu.
Farebná kombinácia policajných áut v Londýne.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!