Toyota opäť ponúkne originálne diely pre staršie modely, v tomto roku až pre šesť ikonických kúskov

V predaji budú staronové diely prevodoviek, zavesenia a riadenia, ale aj také kľučky dverí či lampy osvetlenia tabuľky s EČV.
Vydané  Text: 

Toyota pokračuje v projekte GR Heritage Parts a na trhy uvedie novú dod.ávku originálnych náhradných dielov pre šesť klasických modelov áut vrátane Toyoty Land Cruiser série 40 či Toyoty Corolly AE86 Levin/Sprinter Trueno. V minulosti už takto automobilka vydala avízo na výrobu náhradných dielov napríklad pre modely [Supra A70 a A80](https://www.autoviny.sk/novinky/122593/chybali-vam-nahradne-diely-na-starsie-toyoty-oficialne-bude-vyrabat-a-predavat-kopie-dalsich-nahradnych-dielov-pre-supru-a70-a-a80) či [2000GT](https://www.autoviny.sk/reportaze/122266/toyota-bude-predavat-nahradne-diely-pre-legendarne-bondove-auto). Odvtedy prešli tri roky a projekt sa ukázal ako úspešný, čo Toyotu podnietilo pokračovať v ňom ďalej. V tomto roku pôjde až o šesť áut so športovým a terénnym rodokmeňom.
Toyota Supra A70 (1986-1993)
Pre model **Supra A70 (1986-1993)** Toyota vyrobí viac ako 10 nových náhradných dielov vrátane katalyzátora a lanka ručnej brzdy. Už predtým majitelia mohli získať až 42 rôznych dielov, vrátane emblémov a dokonca aj kľučiek dverí.
Toyota Supra A80
Majitelia ikonickej **Supry A80 z prelomu storočí** si doteraz mohli objednávať okrem iných dielov aj **nárazníky, kľučky dverí** a **svetlomety**. V tomto roku to budú **komponenty predného zavesenia kolies**.
Toyota 2000GT
Majitelia automobilu modelu **2000GT**, ktorý hral v bondovke Žiješ len dvakrát, si budú môcť objednať ďalšie **komponenty spojky a prevodovky**. To je obzvlášť dôležité, pretože auto vyrábali pred viac ako 50 rokmi a v malom počte exemplárov. **Kvalitné náhradné diely** sú podľa slov výrobcu kľúčom k udržaniu takýchto skvostov.
Toyota Corolla AE86 Levin
**Corolla AE86** z 80. rokov 20. storočia bola v predaji s karosériami **Levin** a **Sprinter Trueno**. Športové auto sa zúčastňovalo rally a pretekov a v tom čase bolo **jedným z prvých áut využívaných na driftovanie**. Ide teda o absolútne ikonický model. Preto Toyota v novembri 2021 v rámci programu GR Heritage Parts obnovila výrobu prvých dielov pre tento automobil. Teraz pribudne ešte viac prvkov, napríklad **náhradné diely prevodovky**.
Toyota Corolla AE86 Sprinter Trueno
### Náhradné diely pre Land Cruiser 40
Toyota Land Cruiser serie 40
Model Toyota Land Cruiser je už desaťročia synonymom spoľahlivosti. Automobil debutoval v roku 1960 a vyrábali ho 24 rokov. Auto bolo dostupné v mnohých karosárskych verziách, s rôznymi motormi a rázvormi. Od 60. rokov to bolo jedno z najpopulárnejších áut v Južnej Amerike, dnes si Land Cruiser 40 vysoko cenia aj zberatelia klasických áut. V minulom roku sa Toyota obrátila na majiteľov Land Cruiserov s otázkou, aké diely potrebujú najviac. Po zozbieraní **odpovedí z celého sveta** bolo pripravených **viac ako 30 dielov**, ktoré budú dostupné v predaji počas tohto roka. V prípade Land Cruisera sa pozornosť sústredila na náhradné diely, ktoré rozšíria funkčnosť auta, ako sú **komponenty motora, pohonného ústrojenstva, brzdy a riadenia**, ale aj také prozaické diely, ako je lampa osvetlenia tabuľky s evidenčným číslom (TEČ).

Toyota bude predávať náhradné diely pre legendárne Bondove auto

Je to legenda. Športové kupé Toyota 2000GT získalo status skutočnej rarity na trhu s veteránmi. Prvý superšport Toyoty a auto Jamesa Bonda vyrobili iba v počte 351 kusov. Preto niet divu, že spoločnosť Toyota je ochotná investovať do kompletnej obnovy zachovaných exemplárov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.