Tesla vraj plánuje otvoriť ďalšiu európsku Gigafactory na Slovensku. Je to pravda alebo len pútanie pozornosti?

Budeme mať na Slovensku ďalšiu automobilku?
Vydané  Text: 
Slovensko možno bude okrem klasických áut vyrábať aj elektromobily. **Pred pár dňami sa na sociálnej sieti Twitter totiž objavila informácia, ktorá hovorí, že americká Tesla zvažuje otvorenie druhej európskej Gigafactory práve na našom území**. Je to pravda alebo sa jedná len o dobre vykonštruovaný plán na upútanie pozornosti? ### Cybertruck a Roadster Made in Slovakia? **Americká Tesla** stojaca za autami ako Tesla Model S, 3, X, alebo Y **vraj plánuje svoju druhú európsku Gigafactory otvoriť na našom území**. Na informáciu ako prvý upozornil [účet na sociálnej sieti Twitter s názvom Ondrej Bacina](https://twitter.com/OndrejBacina?s=20). V tweete informuje, že podľa zdroja, ktorý si nepraje byť menovaný, Tesla už aktuálne robí nábor nových zamestnancov, ktorí budú v tejto továrni pracovať. **Mali by sa tu pritom vyrábať predovšetkým modely Cybertruck a Roadster**. **Informácia sa však už od začiatku javí byť poriadne nepravdepodobná**. Tesla by s týmito autami na európskom trhu asi nemala príliš veľký úspech. Veď v jej [Gigafactory v Berlíne](https://www.tesla.com/en_eu/giga-berlin) sa majú vyrábať predovšetkým lacnejšie modely 3 a Y.
### Pravdepodobne ide o HOAX **Dvôveryhodnosť tejto “novinky” navyše podkopáva aj fakt, že [Tesla na svojich stránkach](https://www.tesla.com/en_eu/careers) nemá absolútne žiadnu zmienku o slovenskej Giga**. Navyše aj samotná Giga Berlín sa aktuálne ešte len rozbieha a tým pádom nie je dôvod na to, aby Tesla otvárala ďalšiu podobnú továreň na našom území. My sme aj napriek tomu zisťovali, či sa jedná o relevenatné informácie. **Zdroj, ktorý je pomerne blízky Tesle pre nás potvrdil, že informácia nie je pravdivá. Na Slovensku teda s najvyššou pravdepodobnosťou žiadna nová Gigafactory nevznikne**. Ak by to tak ale bolo, Slovensko by si upevnilo prvú priečku na svete v množstve vyrobených áut na jedného človeka.

Tesla opäť odložila výrobu Cybertrucku, zákazníci už tento rok pick-up určite nedostanú

[Prvá oficiálna prezentácia Muskovho Cybertrucku dopadla fiaskom](https://www.autoviny.sk/novinky/120397/tesla-cybertruck-uplne-zlyhanie-alebo-majstrovsky-marketing-jedno-aj-druhe), pretože sa počas prezentácie nepriestreľného okna sklá poškodili. Ale nakoniec sa to ukázalo ako skvelý marketing, novú Teslu si objednali stovky tisíc ľudí. To sa písal rok 2019 a dnes model Cybertruck stále nemáme v predaji. Prečo? Podľa [magazínu AutoWeek](https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/tesla-cybertruck-weer-uitgesteld-productie-in-2023/) ešte stále prebieha vývoj vozidla a testovanie jeho priebežných verzií.... Prečítať celé

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.