Chcete vidieť novú Kiu Sportage naživo? Automobilka to umožní už o dva týždne

Európsky Sportage sa má od verzií pre iné trhy prvýkrát líšiť, očakávame však, že dizajn ostane viacmenej rovnaký.
Vydané  Text: 
Európsky Sportage sa má od verzií pre iné trhy prvýkrát líšiť, očakávame však, že dizajn ostane viacmenej rovnaký. Sportage značka predstaví ako plug-in hybrid, ktorý umožní bežný denný nájazd iba na elektrinu, teda s nulovými lokálnymi emisiami. Na autosalóne v Mníchove okrem toho automobilka prvýkrát uvedie aj model EV6, jej elektromobil s rázvorom takmer tri metre. Ak sa vám zdá byť Sorento príliš veľké a Niro a e-Soul už stiesnené, na výber máte aj model Sportage. Vyrába sa už 28 rokov, ale teraz prichádza nová generácia, ktorá bude prvýkrát disponovať vlastnou špecifikáciou pre Európu. Očakávame, že zmeny v porovnaní s tou ázijskou či severoamerickou nebudú estetické, ale proporčné – zatiaľ čo tamojšia verzia bude mať dlhší rázvor, tá naša ponúka štandardný, čím bude zodpovedať rozmerom napríklad Hyundaiu Tucson.

Bude nová KIA SPORTAGE aj 7-miestna? Pozrite sa do interiéru európskej verzie

Kia by mohla vytvoriť silného konkurenta pre VW Tiguan Allspace, ak by sa model Sportage stal sedemmiestnym.

Pokračujeme vyjadrením spoločnosti Kia: Sportage PHEV bude lákať najmä tých, ktorí chcú prejsť na segment elektrických vozidiel, no súčasne by si radi užívali praktickú aj estetickú stránku mestského SUV. Model PHEV disponuje 1,6-litrovým motorom T-GDI spoločnosti Kia, 66,9 kW trakčným elektromotorom s permanentným magnetom a 13,8 kWh lítiovo-iónovým polymérovým akumulátorom. Kia zároveň príde aj s európskym debutom, ktorý bude stelesňovať novú značku Kia, s modelom EV6. Najmodernejší elektromobil vznikol s cieľom búrať bariéry, ktoré mnohým bránia v prechode na elektrický pohon. Tento zámer sa spoločnosť Kia snaží dosiahnuť prostredníctvom krátkeho času nabíjania, pôsobivého dojazdu a rozsiahleho vnútorného priestoru, ktorý je špičkou vo svojej triede. Model EV6 prinesie to najlepšie, čo môže segment elektromobilov ponúknuť. Jeho prevádzka bude rovnako praktická a dostupná, na akú sú zákazníci zvyknutí pri vozidlách s benzínovým či naftovým pohonom, no s oveľa menším vplyvom na životné prostredie.

Práve teraz: Kia EV6 dostala kompletný slovenský cenník, zverejňujeme ceny všetkých verzií

Model EV6 ponúkne tri úrovne výbavy, z toho dve, ktoré značka Kia ešte nikdy predtým nemala.

### Naživo už o dva týždne Novú Kiu Sportage PHEV aj elektromobil EV6 budete môcť vidieť naživo aj vy. Autosalón IAA Mobility sa bude konať v dňoch 7. až 12. septembra v Mníchove Kia na námestí Odeonsplatz. V minulosti sa tento autosalón konal vo Frankfurte. Veríme, že spoločne s EV6 a Sportage PHEV automobilka na autosalóne predvedie aj novú faceliftovanú verziu populárneho hatchbacku a kombi CEED.

NOVÁ KIA SPORTAGE ODHALENÁ! Ide o najväčšiu zmenu v histórii modelu

Piata generácia modelu Sportage je na svete a Autoviny.sk prinášajú podrobnosti medzi prvými na Slovensku.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »