Júlové číslo auto motor a šport so špeciálom E-MOBILITA je už v predaji!

Súčasťou júlového vydania je aj tradičná príloha EXTRA, tentokrát o tom, čo je pre motoristu dôležité pri ceste na dovolenku. Nezabudnite, že online predplatné je za polovicu!
Vydané  Text: 
NEPREHLIADNITE: Júlové vydanie časopisu auto motor a šport prichádza aj s rubrikou EXTRA o DOVOLENKÁCH V ROKU 2021 a špeciálom E-MOBILITA
**Júlové číslo auto motor a šport** vychádza s AUDI E-TRON GT na titulke, u nás si prečítate plnohodnotný test tohto športového elektromobilu, a s novým PORSCHE 911 GT3. Súčasťou čísla je naša príloha EXTRA, v ktorej sa tento mesiac venujeme nanajvýš aktuálnej téme – dovolenkám. Takým dovolenkám, na ktoré sa dopravujeme vlastným vozidlom.
**Ako funguje elektrický pohon? Koľko stojí nová batéria na elektromobil? Aká je podpora elektromobility na Slovensku?** Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky, ale aj porovnávacie testy elektromobilov, poradcu pri kúpe elektrických Mercedesov či rozhovor s ministerstvom hospodárstva, Richardom Sulíkom, nájdete v **mimoriadnom vydaní časopisu auto motor a šport s názvom EMOBILITA**.

Predplatné auto motor a šport

Ak už máte predplatenú elektronickú verziu, prihláste sa tu. Vyberte si svoj variant predplatného jedným kliknutím: Elektronická verzia Úspora oproti printovej verzii je až 50% 19,80 € ročné predplatné 11,10 € polročné predplatné 1,98 €/ks jedno číslo Tlačená verzia Elektronické predplatné v cene 36,00 € ročné predplatné 20,00 € polročné predplatné 10,00 € štvrťročné predplatné... Prečítať celé

### Kompletný obsah júlového čísla *(číslo strany, téma)* **JAZDY A TESTY** * 22 Škoda Enyaq Sportline iV rozširuje ponuku modelu aj o pohon všetkých kolies. * 24 Mitsubishi Eclipse Cross PHEV mení niekoľko drobností a dodáva elektrifi káciu. * 26 Audi A8, BMW radu 7 a Mercedes-Benz Triedy S. Kto je najlepší na svete? * 34 Škoda Enyaq iV vo veľkom odštartovala elektrickú éru značky Škoda. Aká je? * 38 Opel Mokka nás presviedča, že tento druh kávy, to je veru iná káva. * 42 Audi e-tron GT quattro sme vďaka Petre Vlhovej videli ako prví v Európe. * 46 Hyundai i30 s atmosférickým motorom? Je to vôbec možné? Ako jazdí? * 48 Range Rover Evoque dostal plug-in hybridný pohon a trojvalec. Čože??? * 50 BMW 128ti alebo Cupra Leon? Kto nás dostane pri teste ovládateľnosti? * 54 Ford Kuga v hybridnej verzii. To nás neprekvapuje. Niečo iné ale veľmi. * 56 Suzuki SX4 S-Cross patrí medzi obľúbených a dostupných univerzálov. * 58 Dacia Sandero so základným motorom. Má vôbec zmysel nad tým rozmýšľať? * 59 DS3 Crossback chce vyzerať frajersky, fešácky a módne. Nie je to iba pozlátko? * 60 Jaguar F-Pace tvrdí, že dnes patrí medzi dobré mravy jazdiť aj na elektrinu. * 62 Škoda Kamiq si v závere dlhodobého testu zamakala aj na poľných cestách. **PREDSTAVUJEME** * 20 Ferrari 812 Competizione točí takmer 10 000 otáčok. A to nie je zďaleka všetko. **EXTRA** * 67 Cestovanie * 68 České hrady ponúkajú romantiku, zábavu, aj rozšírenie vedomostí o histórii. * 70 Nitriansky kraj viete spoznať na bicykli aj po náročnejších horských trasách. * 72 Sedem divov Slovenska, ktoré ste ešte nevideli? Máme zaručené tipy! * 78 Egoe vám upraví auto tak, aby ste vyrazili na cesty a netrápilo vás ubytovanie. * 80 Pokuty v zahraničí dokážu dovolenku znepríjemniť aj predražiť. Vyhnite sa im. **ROZHOVOR** * 82 Richard Evanson, riaditeľ spoločnosti Renault Slovensko, o budúcnosti. **SERVIS** * 86 DongFeng Seres 3 ponúka jeden motor a dve výbavy. Radíme, čo si vybrať. * 90 Netradičné kabriolety sú autá, ktoré zhodili strechu mimo bežných predstáv. * 92 Kia Soul EV po najazdení 200 000 km ako taxík. Máme skúsenosti a odporúčania. * 94 Mestská polícia má nové právomoci, takže sa oplatí dodržiavať predpisy. **LIFESTYLE** * 96 Cestné bicykle majú svoje čaro. Budete sa cítiť ako Peter Sagan. * 100 Technické riešenia cestných bicyklov sa stále viac blížia k dokonalosti. * 102 Antik Super Soco TC Max chce prevalcovať mestá elektrickým pohonom. **KLASIK** * 106 Austin-Healey Spitfi re, MG Midget a Triumph Spitfi re. Traja Briti hore bez. **FASCINÁCIA** * 112 Porsche 911 GT3 sme vyvetrali na Slovakia Ringu. Bolo to hm…, och…, úúú… * 120 Pagani Huayra Roadster BC patrí medzi autá, na ktoré sa najprv chcete dívať. **ŠPORT** * 116 Formula 1 nám ukázala, že Mercedesu sa mestské okruhy nepáčia. * 118 Rely WRC malo v kalendári preteky plné prachu, kamenia a prekvapení. **RUBRIKY** * 6 Editoriál * 8 Zahrievacie kolo * 104 Tiráž * 128 Pripravujeme * 130 Autá v číslach








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.