Táto automobilka chce šetriť aj na toaletnom papieri pre zamestnancov! Masívne škrtanie nákladov sa začalo

Snaha o zníženie nákladov v talianskych závodoch značky Fiat viedlo podľa odborov k redukcii čistiacich služieb a počtu toaliet dostupných pre pracovníkov.
Vydané  Text: 
Carlos Tavares, generálny riaditeľ spoločnosti Stellantis, novej skupiny, ktorá vznikla v januári zlúčením spoločností Fiat Chrysler Automobiles a PSA Group, uviedol, že **výrobné náklady v talianskych továrňach sú až štyrikrát vyššie ako v závodoch automobiliek vo Francúzsku alebo Španielsku.** Tavares uviedol, že automobilka nebude rušiť pracovné miesta ani zatvárať závody, ale po fúzii prisľúbil úspory vo výške viac ako 5 miliárd eur (5,94 miliárd dolárov) ročne. Davide Provenzano z odborového zväzu FIM uviedol, že Stellantis podniká kroky vo svojom závode Mirafiori v Turíne, kde vyrába nový elektrický automobil Fiat 500, a to **znížením množstva toaliet dostupných pre pracovníkov, znížením počtu upratovacích služieb či reorganizáciou dopravných zariadení.** „Toto sa deje počas COVID-19, keď by ste mali skôr zvyšovať počet dostupných toaliet a tlačiť na kvalitnejšie upratovacie služby, než ich škrtať,“ uviedol Provenzano. Edi Lazzi z ľavicovo orientovanej únie FIOM uviedol, že **opatrenia na úsporu nákladov v Taliansku sú podľa jeho názoru skôr osobnou iniciatívou miestneho riadenia než širokou stratégiou,** ktorú by inicioval koncern Stellantis. „Z pohľadu ušetrených nákladov sú tieto opatrenia len kvapkou v oceáne,“ uviedol. Nicola Manzi z únie UILM uviedol, že **spoločnosť Stellantis znížila upratovacie služby o zhruba 35 percent** v závode Atessa v strednom Taliansku, najväčšom európskom závode na výrobu dodávok. „Momentálne fungujeme takmer na plný výkon, bolo by ťažké znížiť počet toaliet,“ uviedol. Túto **situáciu nateraz koncern Stellantis odmietol komentovať,** no automobilka predstaví svoj obchodný plán s ambíciou šetriť náklady až najskôr koncom tohto roka. Jedno je však isté, akákoľvek snaha o šetrenie nákladov sa historicky prejavila aj na kvalite samotnej výrobkov. Sme zvedaví, ako sa koncernu Stellantis podarí popri takomto šetrení nákladov udržať kvalitu výroby v závodoch.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.