Škoda odhaľuje modernizovaný Kodiaq. Poznáme aj dátum jeho svetovej premiéry

Nový Kodiaq sa nám ukáže už o pár týždňov. Škoda preto zverejnila prvé obrázky, ktoré ukazujú najpodstatnejšie zmey modernizácie.
Vydané  Text: 
Už o zopár týždňov nám Škoda predstaví facelift svojho prvého veľkopriestorového SUV Kodiaq. Modernizácia tohto úspešného modelu so sebou prinesie viacero viditeľných dizajnových zmien. Celkovo bude nový Kodiaq pôsobiť robustnejšie a dostane aj novú techniku. Škoda nedávno zverejnila prvé skice modernizovaného 7-miestneho SUV Kodiaq. **Nákresy ukazujú výraznejšiu prednú časť**. Tá bude po novom disponovať **štíhlejšími hlavnými svetlometmi**, ktoré dostanú tvar, ktorý sme už mohli vidieť v minulosti na rôznych renderoch. **Novinkou bude aj výrazne kolmá 6-uholníková predná maska**, ktorá bude nadväzovať na prepracovanú kapotu. Typický škodovácky rošt dostane zdvojené rebrá, ktoré budú len podčiarkovať charakter auta.
Svetlá do hmly, ktoré sú pre Škodu charakteristickým znamením pre SUV, pôsobia opticky väčšie a majú taktiež nový tvar. V oboch predných pároch svetlometov sa nachádza prepracovaná LED technika. Okrem toho je na prednej časti SUV viacero iných zmien. **Nový je napríklad predný nárazník**, ktorý má výrazné bočné ohraničenie lištami do tvaru písmena L. Predná časť, aj vďaka tomu, pôsobí, že je omnoho vyššie posadená a zároveň dáva modernizovanému Kodiaqu dynamický a robutsný charakter. **Zmien sme sa dočakali aj v zadnej časti**. Tu dostal Kodiaq úplne nové svetlomety, ktoré sú priamym odkazom na niekdajšiu štúdiu Vision S, z ktorej Kodiaq dizajnovo vychádza. Už tradične majú svetla charakteristickú kryštálovú štruktúru so svetelným podpisom do tvaru písmena C. Podobne ako v modernizovanom Superbe, aj tu by sme sa mali dočkať LED dynamických smeroviek.
Celkovo sa od roku 2016, kedy bol Kodiaq uvedený na trh, predalo už 600 tisíc exemplárov tohto veľkého SUV. Jeho predaj je momentálne spustený až v 60 štátoch sveta. **Svetová premiéra modernizovaného Kodiaq sa uskutoční už 13. apríla**. Na nej budú odhalené viaceré detaily. Bohužiaľ, už teraz musíme počítať s tým, že toto robustné SUV už nedostane najsilnejší motor 2,0 BiTDI s výkonom 176kW. Tento motor totiž pribrzdili prísne emisné normy. Ak by sme sa však dočkali prevedenia RS, pravdepodobne budeme musieť rátať s plug-in hybridným pohonom. Tak či onak, viacero informácií sa dozvieme už čoskoro.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »