Toyota RAV4 Plug-in Hybrid je na Slovensku: spotreba je 1 l/100 km a nabíjací wallbox dostanete zadarmo!

Čakanie sa skončilo, Toyota si na začiatok tohto roka pripravila silného hráča na poli plug-in hybridných SUV – RAV4 PHEV.
Vydané  Text: 
„Na slovenský trh prichádza vrcholná verzia nového SUV Toyota RAV4 vo verzii Plug-in Hybrid. Cena tohto vysokovýkonného SUV s nízkymi emisiami sa začína na 49 990 eur vo výbave Comfort, druhá výbava s označením Selection je za 54 590 Eur (vrátane ceny príplatkového laku karosérie),“ uvádza tlačová správa Toyoty. Toyota RAV4 u nás rozhodne nie je žiadnou novinkou, takisto [ako plug-in hybrid ju poznáme už nejaký ten piatok](https://www.autoviny.sk/novinky/120395/dotacie-od-statu-budu-platit-aj-na-novu-toyotu-rav4-dostala-plug-in-hybridny-pohon-a-skvele-parametre), ale až teraz dorazil do slovenského predaja. Model **RAV4 Plug-in Hybrid** je postavený na platforme Toyota GA-K a je vybavený inteligentným systémom elektrického pohonu všetkých kolies Toyota AWD-i. Kombinuje najnovšiu hybridnú technológiu Toyota s 2,5-litrovým benzínovým motorom Dynamic Force. Celkový výkon systému je maximálne 306 koní a umožňuje akceleráciu z 0 na 100 km/h za 6 sekúnd. Napriek pôsobivému výkonu je model RAV4 Plug-in Hybrid aj pozoruhodne čistý – vďaka novému vysokokapacitnému lítiovo-iónovému akumulátoru a zdokonalenej jednotke riadenia výkonu hybridného systému má **emisie len CO2 22 g/km**. To je naozaj mimoriadne číslo. Vďaka štyrom jazdným režimom môžu vodiči plynulo prepínať z hybridného režimu do režimu čisto elektrickej jazdy, takže model RAV4 Plug-in Hybrid dokáže prejsť do 75 km len na elektrickú energiu, čo presahuje 50 km každodenného dochádzania priemerného Európana, vuvádza Toyota. V čisto elektrickom režime EV dokáže model RAV4 Plug-in Hybrid dosiahnuť rýchlosť až 135 km/h bez zásahu spaľovacieho motora, **a to aj pri plnom zrýchlení**. ### Ceny a výbavy Na Slovensku sa RAV4 PHEV začína predávať iba v jednej motorizácii: *2.5 Plug‑in Hybrid (306 k) aut. prevodovka e‑CVT benzín*. Zákazník má na výber dva stupne výbavy, Comfort za 49 990 eur a Selection za 53 990 eur, pričom má k dispozícii aj paket VIP za 4 000 eur pre výbavu Selection. Konfigurácia pohonu je vskutku pôsobivá – výkon benzínového motora je max.136 kW (185 k) prit 6 000 ot./min, max. krútiaci moment 22 Nm pri 3 200–3 700 ot./min. Ak sa zohľadní aj elektrický motor, celkový výkon pohonného systému dosahuje až 225 kW (306 k). Čisto elektrický dojazd 75 km je síce optimistický, v reálnej prevádzke bude rovnako ako pri všetkých iných PHEV značne kratší, no zo skúsenosti vieme, že Toyota výborne zvláda energetický manažment a tak je celkom realistické, že na bežné denné jazdy nebude vôbec potrebné zapínať benzínový motor. Silným argumentom ku kúpe je aj wallbox s nabíjacím výkonom 22 kW dodávaný k autu zadarmo, rovnako ako nabíjací kábel s dĺžkou až 6,3 metra. Toyota poskytuje na hybridné ústrojenstvo automobilu záruku 5 rokov, pričom na karosériu až 12 rokov. Podrobnosti o cenách a výbavách novej Toyoty RAV4 Plug-in hybrid nájdete v priloženom cenníku:








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.