POZOR! Trh zaplavujú fejkové sviečky. Vaše auto doslova pochovajú!

Trh je plný náhradných dielov či už z pohľadu ceny alebo kvality. Podozrivo nízka cena by mala byť pre nás skôr strašiakom ako lákadlom. Prečo?
Vydané  Text: 
Správy o tom, že na trh prenikli nekvalitné náhradné diely, sa opakujú pravidelne. Máme za sebou vlnu neoriginálnych olejov, ktorých obaly boli od originálov na nerozoznanie. Žiaľ, tam ich podobnosť s originálmi končila. Šetrní motoristi na ich kúpu doplatili skutočne brutálne. Pár ušetrených eur spôsobilo zničenie motora. Podobne obrovská aféra bola, keď sa aj na našom trhu objavili falošné brzdové obloženia, ktoré pri opakovanom brzdení v niektorých prípadoch dokonca začali horieť. Známe sú tiež problémy s napodobeninami olejových filtrov, žiaroviek či diskov kolies. Poviete si, že toto sú extrémy, ktoré sa objavia iba sporadicky. Ak si myslíte, že odborník plagiát dokáže rozpoznať už na pohľad, tak sa veľmi mýlite. Aktuálny prípad riešia v Austrálii.
### Oklamali aj odborníkov! O prípade informuje Austrálska komora automobilového priemyslu (FCAI). Podľa jej zistení tamojší automobilový trh aktuálne zaplavili napodobeniny zapaľovacích sviečok renomovanej firmy NGK. Konkrétne boli zachytené modely určené pre automobily značiek Honda, Nissan, Mazda a Toyota. Správa hovorí o tom, že sa **falzifikáty dostávajú na trh predovšetkým prostredníctvom internetových obchodov**. Prípad je to závažnejší, že kvalita napodobeniny je veľmi dobrá, a tak ich od originálnych dokáže rozlíšiť iba odborník. O tom, že sa jedná o skutočne vážny problém svedčia výsledky testovacieho nákupu, ktorý pracovníci FCAI vykonali. Z výsledkov vyplýva, že až **neuveriteľných 60 % dodaných zapaľovacích sviečok boli napodobeniny**. Pri detailnom skúmaní technici zistili, že boli pri ich výrobe použité menej kvalitné materiály a rozdiely boli zjavné aj pri ich konštrukcii. Nedostatky falzifikátov sa prejavovali zlým zapaľovaním vo valci a rýchlym prehrievaním sa sviečok. Vodiči problém vnímali cez zhoršený chod motora, výrazný pokles výkonu ako aj problematické štartovanie. Zistenia komory teda opäť raz ukázali, že šetriť za každú cenu môže byť poriadne drahé. A čo vy? Dávate prednosť overenej kvalite od seriózneho predajcu, alebo je pre vás najdôležitejšia cena?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!