Kam môžete cestovať na Štedrý deň počas zákazu vychádzania? Porušením týchto pravidiel riskujete pokutu až 1 659 eur!

Počas Štedrého dňa sa mnohé rodiny presúvajú za svojimi blízkymi, s ktorými chcú stráviť večer. Môžete tak urobiť aj počas zákazu vychádzania, avšak len za určitých podmienok. **Tráviť Vianoce počas zákazu vychádzania môžu len dve domácnosti, ktoré vytvoria takzvanú „bublinu“.** Podmienkou je, aby počas platnosti aktuálnych opatrení sa členovia bubliny nestretávali s inými rodinnými príslušníkmi. V rámci bubliny… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Počas Štedrého dňa sa mnohé rodiny presúvajú za svojimi blízkymi, s ktorými chcú stráviť večer. Môžete tak urobiť aj počas zákazu vychádzania, avšak len za určitých podmienok. **Tráviť Vianoce počas zákazu vychádzania môžu len dve domácnosti, ktoré vytvoria takzvanú „bublinu“.** Podmienkou je, aby počas platnosti aktuálnych opatrení sa členovia bubliny nestretávali s inými rodinnými príslušníkmi. V rámci bubliny je možné vycestovať aj na chatu za účelom rekreácie. Ak teda plánujete navštíviť s rodinou na Vianoce svokrovcov, vlastných rodičov by ste potom stretávať už nemali, pretože by išlo o tretiu domácnosť. Výnimkou je tiež cesta kvôli starostlivosti o rodinného príslušníka. **Overte si, či najbližšie kostoly organizujú tradičnú polnočnú omšu.** Cesta do kostola je počas zákazu vychádzania povolená, kapacita však musí byť obmedzená len na sediacich účastníkov, pričom ľudia môžu sedieť len v každom druhom rade a zároveň medzi obsadenými miestami musí ostať jedno miesto neobsadené. Okrem toho **môžete 24. decembra ešte navštíviť všetky otvorené predajne** na základe zoznamu výnimiek. Pred zatvorením obchodov tak máte právo zájsť ešte do potravín, drogérie, lekárne, optiky, poisťovne, banky, na čerpaciu stanicu alebo poštu.
Výnimkou sú tiež predajne náhradných dielov motorových vozidiel, pneuservisy a odťahové služby, autoservisy a servisy bicyklov. Predajne novín a tlačovín, obchody s krmivom pre zvieratá a veterinárne ambulancie môžu byť taktiež otvorené v rámci individuálnych otváracích hodín. A čo prechádzka s rodinou? Pobyt v prírode, sprevádzanie detí a individuálne športy sú povolené. Policajti budú kontrolovať nosenie rúšok, dodržiavanie karantény a zákazu vychádzania. **Hliadky budú náhodne aj na hlavných cestných ťahoch, na železničných staniciach či v miestach s väčšou koncentráciou ľudí.** Pri nedostatočnom odôvodnení alebo jasnom porušení zákazu vychádzania vám hrozia vysoké pokuty. Sankcie sa pohybujú až do 1 695 eur. Odporúčame všetkým motoristom neriskovať a striktne dodržiavať uvedené pravidlá.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.