Najbrutálnejšia Kia Sorento všetkých čias stojí na 32-palcových pneumatikách

Sorento je najväčšie SUV značky Kia predávané na Slovensku, ale v zahraničí ho prekonáva model Telluride.
Vydané  Text: 
Od minuloročného príchodu oceňovaného Telluride a revolučného Seltosu začiatkom roku 2020 sa spoločnosť Kia Motors America (KMA) začala viac zameriavať na rozširovanie svojej ponuky SUV. Ako ďalší krok v tejto produktovej stratégii zameranej na off-roady je úplne nové Sorento pripravené zvládať mimoriadne nehostinné povrchy. Juhokórejská automobilka tak v Spojených štátoch predstavila dve upravené verzie Sorenta – Yosemite Edition a Zion Edition. Tieto dve esúvečka sú postavené na sériovom modeli Sorento X-Line, teda na variante, ktorý je v porovnaní s našim európskym Sorentom vybavený doplnkami pre off-road. Novinky už na prvý pohľad dôrazňujú terénne schopnosti 20-palcovými kolesami, zvýšenou svetlou výškou podvozka 21 centimetrov, vylepšenými nájazdovými uhlami, pokročilejšími pohonom všetkých štyroch kolies s doplnkovým režimom pre jazdu v snehu. Autá boli upravené spoločnosťou LGE-CTE Motorsports v San Dimas v Kalifornii, dostali pritom názvy zodpovedajúce ich prispôsobeniu pre použitie vo veľkých amerických národných parkoch. **Sorento Yosemite Edition** je podľa slov automobilky vyhotovené pre dobrodružstvo vo vysokých nadmorských výškach a pre život na horách, lakované je farbou „Pine Green“ v matnom prevedení s lesklými a matnými čiernymi akcentmi. **Sorento Zion Edition** je púštne vozidlo určené na zdolávanie piesočných dún, lakované je do odtieňa „Desert Sand“ v lesklom prevedení s lesklými čiernymi akcentmi.
KIA Sorento Zion Edition 2021
Oba varianty majú individuálne navrhuté nárazníky, blatníky a celkové oplastovanie spodných partií. Automobily stoja na 20-palcových kolesách a 32-palcových terénnych pneumatikách. Karoséria obsahuje vlastné ochranné lišty vo vyhotovení, ktoré výrobca volá saténový chróm. Edícia Yosemite obsahuje strešný nosič, zatiaľ čo edícia Zion je vybavená boxom s dĺžkou strechy. Aj keď väčšina zákazníkov nebude mať možnosť zadovážiť si tieto špeciály prostredníctvom formálneho predaja, novinky majú reprezentovať záujem značky etablovať sa aj v oblasti extrémneho off-roadu. Zákazníci si môžu svoje Sorento prispôsobiť svojim životným štýlom a potrebám pomocou prídavného príslušenstva, ako sú priečniky strešného nosiča, ťažné zariadenia pre prívesy a bočné stupienky pre jednoduchšie nastupovanie. Nová Kia Sorento sa na Slovensku predáva od 42 990 eur a v predaji je aj variant hybrid s cenovkou 43 990 eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.