To najdôležitejšie o novom Volkswagene Tiguan! Čo prináša?

Volkswagen Tiguan je najúspešnejšie SUV Volkswagenu. Dokonca je to najúspešnejší model tejto značky. **Vlastne je to najúspešnejší model celého koncernu.** Niet sa čo čudovať, ponúka praktickú variabilitu s posuvnými zadnými sedadlami a veľkorysý priestor v peknom, štýlovom kabáte. A ten nový je ešte štýlovejší. Ani by sme nepovedali, že ide len o facelift. Vyzerá ako kompletne nový model…. Prečítať celé
Vydané  Text: 
Volkswagen Tiguan je najúspešnejšie SUV Volkswagenu. Dokonca je to najúspešnejší model tejto značky. **Vlastne je to najúspešnejší model celého koncernu.** Niet sa čo čudovať, ponúka praktickú variabilitu s posuvnými zadnými sedadlami a veľkorysý priestor v peknom, štýlovom kabáte. A ten nový je ešte štýlovejší. Ani by sme nepovedali, že ide len o facelift. Vyzerá ako kompletne nový model. Dostal dosť výrazne prepracovanú prednú časť s maskou chladiča, ktorá je rozšírená až tak, že spája svetlomety. **Tie majú teraz kompletne nový dizajn, ktorý ešte podčiarkuje nový svetelný podpis denných LED svetiel.** Prepracovaná kapota opticky predlžuje prednú časť auta, vďaka čomu pôsobí luxusnejším dojmom. Čerešničkou na torte sú nové nárazníky, ktoré najmä vo výbave R-Line dodávajú Tiguanu elegantný a zároveň decentne športový vzhľad.
Po vzore čerstvých prírastkov do rodiny VW dostal aj Tiguan informačno-zábavnú platformu MIB3. **Vďaka tomu sa stal okamžite majstrom v konektivite** a popri najmodernejších online službách môžeme očakávať aj užitočnú funkcionalitu Car2X. Tiguan teda bude stále online. Bude mať menej tlačidiel a viac dotykových plôch. Medzi nové prvky výbavy patrí už známy systém Travel Assist a dostali sa sem aj skvelé Matrix LED svetlá. Pri Tiguane je samozrejmosť možnosť výberu pohonu 4Motion Active Control. **Na pohon bežných verzií vybral Volkswagen motory 1.5 TSI a 2.0 TDI.** Druhý menovaný je vybavený systémom dvojitého dávkovania AdBlue, aby dosahoval najnižšie možné emisie.
Nový Volkswagen Tiguan bude prvýkrát dostupný aj ako plug-in hybrid. Táto verzia s názvom **Tiguan eHybrid dokáže jazdiť v čisto elektrickom režime** až do rýchlosti 130 km/h. Čisto elektrický dojazd očakávame niekde v rozmedzí 50 – 60 km.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.