Škoda Karoq sa začala vyrábať v Bratislave

„Z kapacitných dôvodov“ sa v slovenskom závode Volkswagenu v Bratislave začalo v piatok 23. októbra s výrobou nového modelu Škoda Karoq. Prácu dostane 500 zamestnancov.
Vydané  Text: 
Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva ŠKODA AUTO pre produkciu a logistiku povedal:„Karoq patrí medzi naše svetovo najlepšie predávané modely. Vďaka prepojeniam produkcie v rámci koncernu Volkswagen vieme flexibilne reagovať na pretrvávajúci silný dopyt. S dodatočnými objemami z bratislavského závodu Volkswagen Slovakia podporíme obchodných partnerov Škody a vyhovieme veľkému dopytu po Karoqu.“ Vrátane nového modelu Karoq sa v bratislavskom závode Volkswagenu vyrába už 9 modelov. Zo značky Škoda sa tu doteraz vyrábal iba elektrický model Citigo iV. Automobilka plánuje vyrobiť niekoľko desiatok tisíc modelov Karoq ročne. Ako uviedol člen predstavenstva pre technickú oblasť spoločnosti Volkswagen Slovakia Oliver Grübnerg, aj napriek náročnému obdobiu v súvislosti s epidémiou koronavírusu sa podarilo spustiť výrobu nového modelu podľa plánu. V Bratislave sa vyrába podvozok a prebieha montáž vozidla, zatiaľ čo karoséria sa vyrába a lakuje v Českej republike, čiastočne v Mladej Boleslavi a v Kvasinách. Výroba bola počas predchádzajúcich mesiacov integrovaná do linky segmentu malých mestských vozidiel, na ktorej sa vyrába aj Volkswagen up!, Volkswagen eco up!, Volkswagen e-up! a Seat Mii electric. Hlavnou motorizáciou bude Karoq 1,5TSI v prevedení s manuálnou aj automatickou prevodovkou. V rámci prípravy na výrobu nového modelu bolo potrebné integrovať dodatočnú montážnu technológiu, prerobiť zabudovanie podvozku, namontovať manipulátory a vykonať úpravy v hale v súvislosti s predmontážou podvozku. Škoda Auto dodala minulý rok celosvetovo 1,24 miliónov áut. Okrem troch závodov v Českej republike vyrába aj v Číne, Rusku, Indii a na Slovensku. V spolupráci s miestnymi partnermi vyrába vozidlá aj na Ukrajine a v Kazachstane. Celkovo automobilka zamestnáva približne 39 000 ľudí, z toho takmer 34 000 v Českej republike a pôsobí na viac než 100 trhoch po celom svete. Volkswagen patrí na Slovensku k najväčším zamestnávateľom. Skupina Volkswagen zahŕňa niekoľko ďalších značiek, ako napríklad Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini a Seat.

Škoda Karoq Sportline 1.5 TSI DSG 4×4 za 33-tisíc: Voľba rozumu aj citu

Máloktoré auto na trhu dokáže tak výborne zosúladiť športový charakter s prívetivosťou rodinného auta, ako práve Karoq Sportline.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.