BMW 6 Gran Turismo (facelift 2020)

Značka BMW modernizovala modelový rad Gran Turismo ešte v júli, teraz ho pripomína prvými jazdami a fotokolekciou s dynamickými zábermi.
Vydané  Text: 
Oficiálna premiéra modelu BMW radu 6 Gran Turismo Facelift prebehla ešte v júli, no prvé testovacie jazdy prebiehajú práve teraz. Faceliftované BMW radu 6 GT preklenuje priepasť medzi luxusnou vlajkovou loďou radu 7 a sedanmi radu 5, má byť kombináciou toho najlepšieho z oboch svetov. Nosnými pojmami sú praktickosť, komfort na dlhých trasách, technológie, bezpečnosť. Vozidlo nadobudlo upravený vzhľad predných svetlometov so svetelným podpisom v tvare písmena L, vylepšená bola tiež technológia osvetlenia. Štandardnou voľbou sú LED, zatiaľ čo vyššie úrovne výbavy zahŕňajú Adaptive LED s funkciou Matrix a BMW Laser Light. Okrem toho novinka nemá oddelené hmlovky, nahradzuje ich štýlovými otvormi pre prívod vzduchu charakteristickými pre verzie M Sport a Luxury Line. Lichobežníkové koncovky výfukov sú dnes štandardom pre všetky motorické varianty. Interiér nového BMW radu 6 Gran Turismo ponúka prémiový a luxusný vzhľad, kombinuje pritom dynamický vzhľad palubnej dosky z radu 5 s kvalitnými materiálmi radu 7. Tlačidlá na stredovej konzole majú lesklý čierny finiš. [GALLERY id=31055] Štandardné čalúnenie do jemnej kože je k dispozícii v nasledujúcich odtieňoch: čierna, koňaková a biela slonovina. Medzi kožené čalúnenie BMW Individual Merino patria aj možnosti Caramel, Tartufo a Smoke Grey. BMW Live Cockpit Professional je štandardnou výbavou a pozostáva z 12,3-palcového digitálneho prístrojového panela a zväčšeného 12,3-palcového ovládacieho displeja. Nové BMW radu 6 GT sa môže pochváliť piatimi rôznymi variantmi motorizácií: dve sú benzínové a tri naftové. Rovnako ako v prípade nového radu 5 sú všetky pohonné jednotky dostupné pre nový rad 6 GT vybavené technológiou mild hybrid. Integrovaný štartovací generátor 48 V s max. výkonom 8 kW (~11 k) pomáha dosahovať lepšie výsledky spotreby paliva a nižšie emisie.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!