Hyundai zverejnil slovenský cenník modelu Tucson! Čo ponúka v základe?

Na nový Hyundai Tucson sme v redakcii veľmi zvedaví, prináša odvážny dizajn, nové technológie a o triedu lepšie spracovanie než v minulosti. Automobilka chce Tuscon priblížiť k prémiovým konkurentom, a preto sme očakávali výrazne navýšenie cien. Skutočný cenník novinky nás však príjemne prekvapil a v základe stojí Hyundai Tucson viac než prijateľných 21 990 eur. ### ZAMERANÝ NA… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Na nový Hyundai Tucson sme v redakcii veľmi zvedaví, prináša odvážny dizajn, nové technológie a o triedu lepšie spracovanie než v minulosti. Automobilka chce Tuscon priblížiť k prémiovým konkurentom, a preto sme očakávali výrazne navýšenie cien. Skutočný cenník novinky nás však príjemne prekvapil a v základe stojí Hyundai Tucson viac než prijateľných 21 990 eur. ### ZAMERANÝ NA KOMFORT Základnou motorizáciou vo výbave Comfort je prepĺňaný benzínový motor 1,6 T-GDi s výkonom 110 kW (150 k) a manuálnou 6-stupňovou prevodovkou. Vozidlo má 17-palcové zliatinové disky kolies a vďaka novému LED dennému svieteniu je na cestách neprehliadnuteľné. **Hlavné svetlomety si však musia vystačiť len s klasickou projektorovou technikou.** Interiér bude komfortný už od základnej výbavy, nechýba výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant potiahnutý kožou, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, predná lakťová opierka, tónované sklá, elektricky ovládané okná, prístrojová doska Supervision so 4,2-palcovým farebným displejom, centrálne zamykanie s alarmom a imobilizérom, aj elektricky ovládané a vyhrievané vonkajšie spätná zrkadlá. **Tepelnú pohodu zabezpečí klimatizácia, ktorá je v základe len manuálna.** Na dlhých cestách využijete tempomat s obmedzovačom rýchlosti a o bezpečné cúvanie sa postará zadná parkovacia kamera. Infotainment Tucsonu vo výbave Comfort tvorí rádio s 8-palcovým farebným displejom a podporou služieb Apple CarPlay a Android Auto, digitálne rozhlasové vysielanie DAB s ovládaním audiosystému na volante a šiestimi reproduktormi.
Pomerne bohatá je bezpečnostná výbava, popri povinných systémoch ako ABS a ESC obsahuje balík Comfort už aj asistenta rozjazdu do kopca a na zjazd z kopca, systém na automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu, systém na nasledovanie jazdného pruhu, systém automatického brzdenia na prevenciu pred viacnásobnou kolíziou v prípade nehody a systém autonómneho núdzového brzdenia s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov. Nechýba ani systém na sledovanie únavy vodiča, automatické prepínanie diaľkových svetiel a asistent na inteligentné rozpoznávanie dopravných značiek obmedzujúcich maximálnu povolenú rýchlosť. **Samozrejmosťou je pri novej generácii modelu Tucson aj automatické tiesňové volanie E-call.** Novinkou, ktorá sa nachádza už v štartovacej výbave nového Tucsonu, je elektronická parkovacia brzda a bočný stredový airbag medzi sedadlom vodiča a spolujazdca. #### KONVENČNÝ POHON #### HYBRID ### VIAC MOŽNOSTÍ Ako vyzerá „plnka“? Zákazník sa môže tešiť na vozidlo s 19-palcovými zliatinovými diskami kolies a elektronickým ovládaním automatickej prevodovky Shift-by-Wire s pádlami pod volantom. Súčasťou výbavy je aj inak príplatkový Dizajn Pack v hodnote 700 €, ktorý obsahuje napríklad predné full LED svetlomety so statickým LED prisvecovaním zákrut, denné LED svetlá v dizajne anjelských krídel s technológiou half-mirror a štýlovú masku chladiča vo farbe tmavý chróm. V porovnaní so základnou výbavou Comfort ponúka Premium množstvo ďalších užitočných doplnkov, napr. pozdĺžne strešné lyžiny, protislnečné roletky na zadných bočných oknách či elektricky otvárané 5. dvere. V najvyššom balíku výbavy Premium je okrem bezpečnostných systémov spomenutých už vo výbave Comfort k dispozícii aj nový systém autonómneho núdzového brzdenia pri odbočovaní vľavo. **Novinkou je asistent monitorovania mŕtveho uhla BCA s premietaním obrazu na prístrojovej doske.** O ešte vyššiu bezpečnosť sa postará asistent na upozornenie na vozidlá približujúce sa v priečnom smere pri cúvaní, varovný systém na bezpečné opustenie vozidla, upozornenie na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách či asistent na jazdu na diaľnici.
Vo výbave Premium je vozidlo vybavené novou prístrojovou doskou Supervision s 10,25-palcovým farebným displejom. **K dispozícii je bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu.** Rovnakú veľkosť 10,25-palca má aj stredový displej s integrovanou navigáciou a podporou služieb Bluelink a Live Services. Ucho poteší kvalitné audio v podobe prémiového systému KRELL so zosilňovačom a subwooferom a ôsmimi reproduktormi. O príjemnú atmosféru pre vodiča a posádku sa postará vyhrievanie predných aj zadných sedadiel a volantu, náladové LED podsvietenie interiéru a automatická trojzónová klimatizácia. **Vodiči tiež ocenia adaptívny tempomat s funkciou auto stop a štart s podporou navigácie či systém 360 stupňového monitorovania okolia vozidla prostredníctvom 4 kamier.** Nový Tucson je možné na Slovensku, v závislosti od výbavového stupňa, kúpiť až so 6 rôznymi druhmi pohonu. V ponuke sa nachádza benzínový prepĺňaný motor 1,6 T-GDi (110 kW), jeho mild hybridné verzie s výkonom 110 kW a 132 kW, naftový motor 1,6 CRDi (85 kW) tiež s podporou mild hybridnej technológie (100 kW) a vrcholom ponuky je nový benzínový hybrid 1,6 T-GDi HEV s výkonom 169 kW. Prvé kusy nového Tucsonu sa u autorizovaných predajcov Hyundai na Slovensku objavia už v priebehu novembra 2020.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »