Nový Mitsubishi Eclipse Cross po facelifte výrazne skrásnel

Základné informácie o novej verzii cenovo dostupného SUV-kupé.
Vydané  Text: 
Vedeli ste, že Mitsubishi Eclipse Cross získalo ocenenia za svoj dizajn Good Design Award 2018 a RJC Car of the Year 2019? Toto SUV so zadnými partiami v štýle kupé v súčasnosti patrí medzi cenovo najdostupnejšie SUV-kupé na našom trhu, konkrétne na Slovensku začína s katalógovou cenou menej ako dvadsaťtisíc eur. *Od jeho prvého uvedenia na konci kalendárneho roku 2017 sa v Európe predalo 66 390 kusov modelu Eclipse Cross (teritórium MME zahŕňa 33 trhov /MME kumulované dáta k augustu 2020), uvádza výrobca. Mitsubishi využíva dizajnový jazyk, ktorý síce podlieha aktuálnym trendom, ale v sebe vlastnej podobe. Modely tejto značky sú odvážne, moderné a roky zrejme ukážu, že aj nadčasové. U nás, v Európe, sa s budúcimi SUV modelmi tejto značky už stretávať nebudeme, pretože japonská značka novinky uvádzať na tento trh nebude. Servis však zabezpečený bude aj v nasledujúcich rokoch To však nebráni tomu, aby sme informovali o novinkách tejto značky aj naďalej, pretože práve **nový Eclipse Cross bude ako plug-in hybrid dostupný ešte aj v Európe!** **Eclipse Cross prešiel modernizáciou**, ktorá sa týka estetického vyhotovenia karosérie a detailov v interiéri. Naďalej si pritom zachováva svoj typický imidž a charakter. Predné partie sú výrazne modernejšie ako v súčasnosti vďaka použitiu **dizajnového konceptu Dynamic Shield**. Nový čierny interiér so šedými akcentmi má byť podľa slov výrobcu sofistikovanejší a komfortnejší. > Eclipse Cross PHEV sa tak v Európe stane technologickou vlajkovou loďou značky Mitsubishi. S unikátnym plug-in hybridným pohonom na báze elektromobilu, špičkovým systémom Twin Motor 4WD a osvedčeným Super-All Wheel Control (S-AWC). Zaujímavosťou je, že výrobca tento model zapasoval už do modelového roku 2022, pritom do predaja ide novinka už v novembri 2020, a to najprv v Austrálii a na Novom Zélande, v budúcom roku budú nasledovať Spojené štáty americké. **Eclipse Cross PHEV sa na vybraných európskych trhoch bude postupne uvádzať od začiatku jari 2021 na základe lokálneho dopytu a trhového potenciálu**. V základnej konfigurácii v zahraničí bude nový Eclipse Cross dodávaný s 1,5-litrovým štvorvalcovým motorom MIVEC s celohliníkovým vyhotovením a prevodovkou CVT. SUV stojí na podvozku s prednou nápravou MacPherson a vzadu s viacprvkovou nápravou, tlmiče prešli vylepšením a manévrovateľnosti má prospievať aj pohon všetkých kolies S-AWC. Slovenské zastúpenie Mitsubishi vo svojej tlačovej správe pripomína, že sa nejedná o odklon od pôvodne deklarovaného zámeru, že sa už v Európe nebudú uvádzať úplne nové modely Mitsubishi a máme potvrdené, že nový Eclipse Cross PHEV bude v budúcom roku aj na Slovensku a v Českej republike.

Zaujímavé fakty o Bratislave a okolí: vybrali sme sa za nimi na Mitsubishi Space Star

Pripravili sme pre vás návod pre jeden denný program v hlavnom meste a jeho blízkom okolí.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!