Faceliftovaný Opel Crossland ukázal novú tvár značky! Takto budú vyzerať všetky modely v budúcnosti

Facelift malého SUV Opel Crossland prichádza po troch rokoch predaja pôvodného Crossland X. Inovácie sú primerané a avizujú dizajnový smer automobilky.
Vydané  Text: 
Čakáte na elektrickú Mokku a s potešením sledujete predpokladné dizajny tejto horúcej novinky? Potom budete mať z novej verzie modelu Crossland radosť, pretože práve on odhaľuje nový dizajnový jazyk automobilky – ako vôbec prvý.

Nový Opel Mokka je už na ceste: toto bude nový dizajn mestského SUV?

Nový Opel Mokka je až o 120 kg ľahší ako predchádzajúci model, do predaja príde začiatkom roku 2021.

Nový Opel Crossland je pokračovateľom modelu Crossland X z roku 2017, ktorý na trh vstupoval s označením modelového ročníka 2018. Toto najmenšie SUV nemeckej značky si našlo cestu k množstvu zákazníkov, tí oceňujú jeho praktické rozmery, vyšší podvozok a variabilitu zadných sedadiel. Crossland facelift 2020 (modelový ročník 2021) prichádza s celkom novým vyhotovením predných partií, v porovnaní s doterajším modelom je nápadné najmä zapracovanie predných sveltometov do horizontálne umiestnenej masky chladiča. Práve tento prvok sa má stať pre nové vozidlá značky Opel typickým. V stupňoch výbavy Ultimate a Elegance budú predné hmlovky integrované do nárazníka využívať osvetľovaciu techniku LED, vo vyšších stupňoch výbav tiež budú k dispozícii adaptívne FULL LED svetlomety.
Opel Crossland X 2018 hore vs. Opel Crossland 2021 dole
Vonkajší vzhľad vozidla bude možné dodatočne vylepšiť nákupom verzie Crossland GS Line+, ktorá ponúkne estetické doplnky inšpirované výkonnými modelmi značky. Zaujímavosťou je, že hoci je zovňajšok skoro revolučný, estetické zmeny v interiéri sú fakticky nulové, prípadne sa upravili iba menej významné detaily. Určite však za zmienku stojí možnosť vybavenia head-up displejom či adaptívnym tempomatom s automatickým prispôsobením rýchlosti podľa dopravných značiek.
Opel Crossland X 2018 hore vs. Opel Crossland 2021 dole
Je zaujímavé, že Opel neavizuje hybridné verzie crossoveru, zmieňuje sa iba o benzínových a naftových variantoch so zdvihovým objemom 1,2 až 1,5 litra. Benzínové verzie ponúknu max. výkony 61 kW (83 k) a 96 kW (130 k) a naftové 81 kW (110 k) a 88 kW (120 k), obe v súlade s emisnou normou Euro 6d. Od začiatku roka 2021 bude v predaji aj variant s funkciou IntelliGrip s adaptívnou kontrolou trakcie, ktorá umožní výber z jazdných režimov Normal, Snow (sneh), Mud (blato), Sand (piesok) a tiež úplného vypnutia ESP.
[GALLERY id=31023]




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!