Doplnená fotogaléria k prvému SUV značky Aston Martin, DBX

Športové SUV od Aston Martin má vyšší podvozok ako väčšina kvázy-terénnych áut na trhu.
Vydané  Text: 
Všetky podstatné informácie o novom Aston Martin DBX sme vydali v samostatnom príspevku v čase oznámenia príchodu novinky:

Aston Martin má po 106 rokoch prvé SUV: DBX s motorom od AMG váži vyše 2 245 kg!

Predstavujeme vám jedno z najkrajších esúvečiek na svete, nový Aston Martin DBX.

Interiér vo svetlom vyhotovení možno pripomína Bentley Bentayga alebo Porsche Cayenne, ale zvonka je DBX rýzdy Aston Martin s jemu typickým vzhľadom. S rozmermi 5 039 x 1 998 x 1 680 mm sa nové SUV skutočne zaraďuje kdesi medzi Cayenne a Bentaygu, má však ponúknuť ešte športovejší charakter jazdy. Pre zaujímavosť, batožinový priestor má vo východiskovej konfigurácii sedadiel kapacitu 632 dm^3. Automobil stojí na hlínkovej platforme a hoci je na pomery ostatných modelov značky pomerne ťažký, až 2 245 kilogramov, s výkonným motorom pod prednou kapotou by ani mierna nadváha nemala predstavovať problém. Svetlá výška dosahuje až 190 mm, čím Aston Martin prekonáva väčšinu podobne veľkých esúvečiek na trhu. Do terénu síce určené nebude, ale v novej kolekcii fotografii sa automobil predsa len vyskytuje aj v miernom teréne mimo spevnenej vozovky. Vyššie si môžete pozrieť fotogalériu automobilu doplnenú o novozverejnené fotografie.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!