Škoda už v Číne predala tri milióny automobilov. Viete ktorý model je najpredávanejší?

Hoci kráľom trhu je podobne ako všade inde kategória SUV, lídra by ste v nej hľadali márne. Hľadať treba medzi klasikmi.
Vydané  Text: 
Automobilka v Číne vyrába už od roku 2007, aktuálne v štyroch závodoch produkuje až deväť modelov. Na výber sú autá, ktoré Škoda ponúka globálne, podľa očakávania si však tamojší motoristi môžu dopriať aj modely, ktoré by ste na iných trhoch hľadali márne. Čo je, mimochodom, napríklad v prípade modelu Kodiaq GT veľká škoda. Je totiž takmer isté, že by o toto štýlové auto bol záujem aj v Európe.
Zameranie na trh v Číne však má svoje opodstatnenie. Od roku 2010 je totiž pre automobilku najväčším trhom. Jubilejným exemplárom bol model Karoq, ktorý zišiel z výrobnej linky v závode Ning-Po. A hoci sú modely kategórie SUV pre značku veľmi dôležité, najpredávanejším je Škoda Octavia. Od roku 2007 sa jej už v Číne vyrobilo viac ako 1,4 milióna kusov.
Zaujímavosťou v prípade pôsobenia Škody v Číne je fakt, že sa autá s okrídleným šípom v tejto krajine už predávali aj predtým. Prvých päť predajní mala totiž automobilka v Číne už v roku 1936.








Pokračujte na ďalší príspevok »